Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Αποκαλύπτουμε τη νέα Toyota Corolla Cross

4/5/2020

Μετά και την επίσημη είσοδο του Yaris Cross, ήρθε η ώρα να μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες της νέας Toyota Corolla Cross. Το νέο SUV με βάση την Corolla βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη τα πρώτα πρωτότυπα εμφανίστηκαν στους δρόμους.

Τις πρώτες ανεπίσημες εμφανίσεις της ξεκίνησε η νέα Toyota Corolla Cross, η οποία και θα βασιστεί (που αλλού φυσικά) στην Corolla. Έχοντας βαρύ καμουφλάζ το νέο SUV που ετοιμάζει η ιαπωνική βιομηχανία, θα προσφερθεί σε πολλές διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο, όπως άλλωστε θα συμβεί και με το Yaris Cross.
 
Αν και επίσημη ανακοίνωση για το όνομα του νέου SUV της Toyota δεν έχει βγει στην επιφάνεια, ωστόσο θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με το μικρότερο Yaris Cross και θα το ονομαστεί Corolla Cross, αφού πριν από λίγο διάστημα η ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε τη συγκεκριμένη ονομασία. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε πως θα βασιστεί στην πλατφόρμα TNGA.


 
Το νέο SUV θα χαρακτηρίζεται ως μια πιο πρακτική εναλλακτική λύση του C-HR, αλλά ταυτόχρονα απλούστερο και πιο προσιτό από το RAV-4. Φυσικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως η Toyota θα το διαφοροποιήσει από το νέο Yaris Cross, και αν ουσιαστικά οι διαφορές τους θα είναι μόνο στους χώρους ή θα αλλαχθούν και άλλα χαρακτηριστικά του μοντέλου. 
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάτω από το καπό θα υπάρχουν οι επιλογές των νέων υβριδικών κινητήρων της Toyota (1,8 και 2,0 λίτρων) ενώ σοβαρή είναι και η πιθανότητα να δούμε και βενζινοκινητήρες των 1,6 και 2,0 λίτρων. 
Πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέο SUV περιμένουμε το πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις