Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Αποκτήστε τα ήπια υβριδικά Ford Fiesta και Focus με ένα κλικ

Διαβάστηκε από 6933 αναγνώστες - 4/3/2021

Τα μοντέλα της Ford αποτελούν επιλογές που συνδυάζουν κορυφαίες επιδόσεις και οικονομία. Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε πλέον τις ήπια υβριδικές εκδόσεις των Fiesta και Focus εύκολα και απλά μέσω προνομιακών πακέτων χρηματοδότησης.

Ο συνδυασμός κορυφαίων επιδόσεων χωρίς υψηλές απαιτήσεις σε καύσιμο είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί. Η Ford ωστόσο το έχει καταφέρει συνδυάζοντας τις «αρετές» του κορυφαίου τρικύλινδρου κινητήρα Ecoboost χωρητικότητας μόλις 999 κ.εκ. με την ήπια υβριδική τεχνολογία. Ο συνδυασμός έχει εφαρμοστεί σε αρκετά μοντέλα ανάμεσα στα οποία βρίσκονται το Ford Fiesta mHEV και η αντίστοιχη έκδοση του Focus.

Το Ford Fiesta αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές στην κατηγορία του και η ήπια υβριδική του έκδοση το καθιστά κορυφαίο από άποψη επιδόσεων και οικονομίας. Κάτω από το καπό συναντάμε τον βραβευμένο τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 999 κ.εκ., ο οποίος με τη συνεισφορά του ηλεκτρικού μοτέρ «BISG» (Belt-driven Intergrated Starter/Generator), αποδίδει έως 155 ίππους και 240 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του το κατατάσσουν στον «σκληρό» πυρήνα της κατηγορίας, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 8,9 δλ. και την κατανάλωση να διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο (4 λτ./100 χλμ. η εργοστασιακή μέση τιμή). Η τιμή του Ford Fiesta mHEV των 155 ίππων ξεκινά από τα 19.180 ευρώ στην έκδοση ST-Line, η οποία προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό και «sportive» στοιχεία που κάνουν το ισχυρό supermini να ξεχωρίζει.



Τα ίδια κορυφαία χαρακτηριστικά διακρίνουν και το μεγαλύτερο Ford Focus, το οποίο προσφέρεται επίσης με τον ίδιο κινητήρα. Και σε αυτή την περίπτωση, ο βραβευμένος τρικύλινδρος κινητήρας Ecoboost χαμηλών τριβών συνδυάζεται με μοτέρ 48V, το οποίο λειτουργεί ως ηλεκτροκινητήρας, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις, ή ως γεννήτρια για να φορτίζει τη μπαταρία μέσω του συστήματος αναγεννητικής πέδησης. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει και σε αυτή την περίπτωση έως τους 155 ίππους προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις σε ένα εκ των κορυφαίων μικρομεσαίων μοντέλων της αγοράς. Η τιμή του Ford Focus mHEV ξεκινά από τα 20.721 ευρώ στην έκδοση των 125 ίππων και από τα 21.894 στην ισχυρότερη έκδοση των 155 ίππων. Τόσο οι ήπια υβριδικές εκδόσεις του Fiesta, όσο και του Focus, απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω μειωμένων εκπομπών ρύπων.



Τα συγκεκριμένα μοντέλα της εταιρείας και όχι μόνο, είναι διαθέσιμα και από το «Ford Marketplace», όπου μπορείτε να αποκτήσετε οποιοδήποτε μοντέλο επιθυμείτε από την εικονική έκθεση της εταιρείας. Η πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα της Ford φέρνει όλα τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην οθόνη σας. Από εκεί και πέρα δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο από το απόθεμα της Ford και να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής. Εννοείται ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα «Ford Finance» που προσφέρουν τη δυνατότητα προκαταβολής από 0%, ανταγωνιστικό επιτόκιο, αλλά και σταθερές μηνιαίες δόσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη πρωτοποριακή πλατφόρμα «Ford Marketplace» μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις