Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Audi RS4 Avant & RS5 Competition: Νέα πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi RS4 Avant & RS5 Competition: Νέα πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση

19/5/2022

Νέα έκδοση παρουσίασε η Audi για τα RS4 Avant και RS5, με το όνομα Competition, που όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό κάνουν ανεβάζουν τον πήχη των επιδόσεων.

Το καλοκαίρι σε περιορισμένο αριθμό

Οι δύο νέες εκδόσεις των σπορ RS4 Avant και RS5 αφορούν το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό κοινό της Audi, που θα φτάσουν στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον Ιούλιο αλλά σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Αμφότερες διαθέτουν εμφάνιση που ξεχωρίσει και μηχανικές αναβαθμίσεις, ενώ το παρών δίνει το πακέτο Competition Plus που τα διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Μαύρες λεπτομέρειες μέσα κι έξω

Το μοντέλα Competition διαθέτουν ένα πιο «σκοτεινό» χαρακτήρα με μαύρα σήματα, ματ εξωτερική επένδυση και προαιρετικές μαύρες ζάντες ειδικής σχεδίασης, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Ο μαύρος διάκοσμος συνεχίζει και στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, ενώ να σημειωθεί πως βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος κατά 10 χιλιοστά, προσφέροντας αισθητά βελτιωμένα κρατήματα όπως υπόσχεται η εταιρεία.

450 ίπποι από 1,9 λτ. V6

Η «καρδιά» των δύο μοντέλων είναι ο V6 twin-turbo κινητήρας των 2,9 λτ. που αποδίδει 450 ίππους, με ένα νέας ρύθμισης αυτόματο κιβώτιο που προσφέρει γρηγορότερες αλλαγές ταχυτήτων, συνεπώς και επιτάχυνση. Τώρα σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η Audi δηλώνει πως το RS5 Competition κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, κατεβάζοντας το χρόνο κατά 0,1 δευτερόλεπτο από το τυπικό μοντέλο. Αντίστοιχα, το RS4 Avant Competition χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα, ήτοι 0,2 δευτερόλεπτα κάτω από την τυπική έκδοση.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε