Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων συνέχισε να μειώνεται τον Οκτώβριο του 2018, ωστόσο η Ελλάδα ήταν από τις λίγες αγορές που αντιστάθηκε και σημείωσε αύξηση.

Τα στοιχεία της JATO.

Τα στοιχεία της JATO.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο

27/11/2018

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων συνέχισε να μειώνεται τον Οκτώβριο του 2018, ωστόσο η Ελλάδα ήταν από τις λίγες αγορές που αντιστάθηκε και σημείωσε αύξηση.

Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία της εταιρείας JATO, η οποία κάνει λόγο πως κατά τη διάρκεια του μήνα πωλήθηκαν 1,12 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωσε της τάξης του 7,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017.
 
Ωστόσο στο κλίμα πτώσης που επικρατεί στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης σθεναρή αντίσταση έδειξε η Ελλάδα η οποία μαζί με τις Λιθουανία, Κροατία και Ουγγαρία σημείωσαν άνοδο. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018 πωλήθηκαν στη χώρα μας 7.115 μονάδες ποσοστό αυξημένο κατά 12,9%. Μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Λιθουανία που με 2.816 μονάδες αύξησε τις πωλήσεις της κατά 21,7%, ενώ Κροατία και Ουγγαρία μεγάλωσαν τα ποσοστά τους κατά 10,6% και 5,5%, αντίστοιχα.

Από κει και πέρα η μείωση του Οκτωβρίου ήταν πιο εμφανής στη Γερμανία και την Ιταλία, και στις μεσαίες αγορές όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Αυστρία. Είναι ενδιαφέρον ότι η Πολωνία έγινε η 6η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του μήνα, παρά το γεγονός ότι σημείωσε πτώση στις πωλήσεις κατά 1,5%.
 
Τα SUV συνέχισαν να είναι τα πιο δημοφιλή σε σχέση με τα αυτοκίνητα των άλλων κατηγοριών, καθώς οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 7,2% στις 397.200 μονάδες και το μερίδιο αγοράς τους από 30,8% τον Οκτώβριο του 2017 πήγε στο 35,5% τον περασμένο μήνα. Τα οχήματα diesel άρχισαν να χάνουν έδαφος και πάλι μετά από μερικούς μήνες σταθερότητας. Οι εγγραφές τους μειώθηκαν κατά 24% τον Οκτώβριο, κατέχοντας το 34,1% της συνολικής αγοράς.
 
Στις μάρκες, αφού έχασε την πρώτη θέση από τo PSA Group τον Σεπτέμβριο, το VW Group κατέκτησε την πρώτη θέση τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι ο όγκος του μειώθηκε κατά 22%. Παράλληλα και η μάρκα Volkswagen βρέθηκε στην κορυφή για τον εν λόγω μήνα, ωστόσο ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 15,6%.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις