Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο Kia Rio

26/5/2020

Φρεσκαρίστηκε εξωτερικά, απέκτησε μεγαλύτερη οθόνη infotainment αλλά και δύο νέα ήπια υβριδικά σύνολα. Ο λόγος για το ανανεωμένο Kia Rio.

Μόνιμος και δυνατός παίχτης στην κατηγορία των μικρών, το Kia Rio δέχεται μία δυνατή ανανέωση για να παραμείνει ανταγωνιστικό και να ακολουθήσει όλες τις νέες μόδες. 


Εξωτερικές αλλαγές
Το φρεσκαρισμένο πλεόν μοντέλο υιοθετεί πιο στενή tiger nose γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, και αρκετά διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με νέου σχήματος αεραγωγό χαμηλά. Ακόμη, η Kia ανακοινώνει πως κάνει διαθέσιμα δύο νέα χρώματα, το Perennial Grey και το Sporty Blue.



Η νέα οθόνη του εσωτερικού
Αρκετά πιο μοντέρνος είναι ο εσωτερικός διάκοσμος αφού το ανανεωμένο Rio εξοπλίζεται τώρα με μια 8 ιντσών οθόνη infotainment  σε συνδυασμό με μια πιο τεχνολογικά εξελιγμένη οθόνη 4,2 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. 

Μεγάλη αλλαγή, η προσθήκη δύο ήπιων υβριδικών επιλογών
Εντυπωσιάζει το γεγονός πως η Kia αποφάσισε να προσφέρει στο Rio δύο ήπια υβριδικές επιλογές που αποτελούνται από τον καινούριο Smartstream 1.000άρη Τ-GDi κινητήρα και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V που προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων έως 10,7%. Η πρώτη επιλογή έχει ισχύ 100 άλογα και η δεύτερη 120 άλογα και 200 Nm ροπής αλλά και οι δύο μπορούν να συνδυαστούν με το ολοκαίνουριο χειροκίνητο κιβώτιο της φίρμας που προσφέρει με την σειρά του ακόμη περισσότερη οικονομία στο καύσιμο και σημαντική μείωση στους ρύπους που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.



Παραμένουν στη γκάμα και ο τούρμπο και ο ατμοσφαιρικός
Εκτός των ήπια υβριδικών επιλογών, διαθέσιμοι είναι ακόμα ο turbo 1.000άρης με τα 100 άλογα και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 84 ίππων με το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ να μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι μηχανικό είτε με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όσον αφορά το κομμάτι της τεχνολογίας και της ασφάλειας, το Rio εξοπλίζεται τώρα με πλήθος συστημάτων όπως:  υποβοήθηση παραμονής σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, ανίχνευση τυφλών σημείων και πολλά άλλα.

Αναμένεται να πλαισιώσει τις εκθέσεις της Ευρώπης το τρίτο τρίμηνο του 2020.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις