Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW: Κάναμε την αρχή, τώρα θα πρωτοπορήσουμε ξανά...

15/7/2019

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW ανακοίνωσε τις προθέσεις της εταιρίας για τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από την Βαυαρική βιομηχανία. Διαβάστε γιατί θα καταργηθεί η i3...

Το μέλλον της BMW i3 είναι αρκετά δυσοίωνο σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως από πηγές κοντά στο στρατόπεδο της βαυαρικής μάρκας, αφού, κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπάρχουν πλάνα για κάποιον διάδοχο της τωρινής γενιάς.

Η i3 λανσαρίστηκε το 2013 και αποτέλεσε την πρώτη κίνηση της BMW στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο φαίνεται πως το μοντέλο δεν χωρά στα μελλοντικά σχέδια της φίρμας. Ο λόγος είναι ότι η BMW προσανατολίζεται στην κατασκευή mainstream ηλεκτρικών αυτοκινήτων πάνω σε μία κοινή πλατφόρμα και όχι στο λανσάρισμα μοντέλων που βασίζονται πάνω σε μοναδική και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, όπως η i3.

O Pieter Nota, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της φίρμας στον τομέα των Πωλήσεων δήλωσε σχετικά: «Eίναι δύσκολο να πούμε εάν η i3 θα έχει άμεσο διάδοχο, αφού η στρατηγική μας παίρνει άλλη κατεύθυνση με την επερχόμενο iX3. H i3 είχε ρόλο πρωτοπόρου, ήταν στην αρχή των πλάνων μας για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας αλλά βλέπουμε τώρα πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται πιο mainstream.»

Η BMW θέλει να βασίσει την μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων της πάνω στην ολοκαίνουρια CLAR πλατφόρμα που επιτρέπει την υιοθέτηση κάθε είδους κινητήριου συνόλου, πράγμα που φέρνει έτσι το ανθρακονημάτινο δάπεδο των i3 και i8 στο περιθώριο. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι το 2023, η BMW έχει επιβεβαιώσει πως θα λανσάρει 25 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, με τα μισά από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το 2020 θα λανσαριστεί η πολυαναμενόμενη iX3, ενώ το 2021 θα παρουσιαστεί το μοντέλο που θα τεθεί αντιμέτωπο με το Tesla Model S, η αμιγώς ηλεκτρική i4 saloon.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις