Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Cupra Formentor: Αιχμηρό κι απολαυστικό
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Cupra Formentor: Αιχμηρό κι απολαυστικό

Διαβάστηκε από 17963 αναγνώστες - 1/7/2022

H Cupra παρουσιάζει ίσως ένα από τα πιο fun to drive μικρομεσαία SUV! To Formentor με τους 150 ίππους, που προκαλεί με τη σχεδίαση του, διαθέτει πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο κι έχει σπορτίφ χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι οι υψηλές ιπποδυνάμεις μερικές φορές είναι περιττές.

Η απόφαση της CUPRA πριν δυο χρόνια να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη μάρκα έφερε μια προσμονή στο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το πρώτο ανεξάρτητο μοντέλο της εταιρίας και δεν τους απογοήτευσε. Το πρώτο μοντέλο που φέρει περήφανα το logo της Cupra είναι το Formentor, που καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά τα πλεονεκτήματα της C-SUV κατηγόριας με σπορ στοιχεία που συναντάμε σε hot hatchback.


Εντυπωσιακή η φωτιζόμενη λωρίδα LED,  που ενώνει τα δυο πίσω φωτιστικά σώματα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος του αυτοκινήτου

Εντυπωσιακή η φωτιζόμενη λωρίδα LED, που ενώνει τα δυο πίσω φωτιστικά σώματα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος του αυτοκινήτου

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Σπορτίφ σχεδίαση σε C-SUV διαστάσεις
Η σχεδίαση του σε βάζει σε ένα διφορούμενο τρυπάκι. Σου θυμίζει κάτι από την Ιβηρική χερσόνησο, αλλά τα σήματα του είναι καινούργια για τον αμύητο παρατηρητή. Το Formentor εμφανισιακά δεν κρύβει τις επιρροές της Seat πάνω του, αλλά καταφέρνει με τη δυναμική και αιχμηρή σιλουέτα του να δώσει το δικό του σχεδιαστικό DNA. Το τονισμένο αμάξωμα των 4,45 μέτρων διακατέχεται από δυναμικές γραμμές και σύγχρονη αισθητική, με την κλίση της οροφής πίσω να δίνει μια αύρα από κουπέ. Ο εμπρός πρόβολος είναι αρκετά επιθετικός, φωνάζοντας τις αγωνιστικές καταβολές της Cupra, με το μυώδες καπό, τη στιβαρή μάσκα, τους διευρυμένους αεραγωγούς και τα έντονα φωτιστικά σώματα με προβολείς Full LED  να συμπληρώνουν ιδανικά την μπροστινή εικόνα  του αυτοκινήτου. Πίσω συναντάμε τα ιδιαίτερα όμορφα φώτα που ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτιζόμενη LED λωρίδα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος του εντυπωσιακού C-SUV, καθώς και τις εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης. To Formentor πατάει πάνω σε 18αρες ζάντες, που ολοκληρώνουν τη δυναμική του εμφάνιση.

Σπορ καθίσματα, εντυπωσιακό τιμόνι, hi - tech infotainment
Η καμπίνα του αυτοκινήτου καταφέρνει να ισορροπήσει με επιτυχία ανάμεσα στη αγωνιστική φιλοσοφία της Cupra και την καθημερινή πρακτικότητα, που οφείλει να υπάρχει στην κατηγορία των C- SUV. Η επιλογή των υλικών είναι από το πάνω ράφι, με τα πλαστικά να έχουν μαλακή υφή και εξαιρετική συναρμογή. Τα σπορ καθίσματα δένουν αρμονικά με τις σπορτιφ πινελιές στο ταμπλό του αυτοκίνητο και το flat-bottom τριάκτινο τιμόνι με τα ενσωματωμένα χειριστήρια, που σου επιτρέπουν να διαλέγεις μέχρι και προφίλ οδήγησης.  Ο οδηγός παίρνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 12 ιντσών, που δέχεται φωνητικές εντολές στα Ελληνικά και έχει πλήρες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Επίσης ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσα από μια σειρά αποχρώσεων κρυφού φωτισμού και να δώσει στην καμπίνα το χρώμα που ταιριάζει στη διάθεση του. Το Formentor μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες, προσφέροντας ικανοποιητικό χώρο σε γόνατα και κεφάλι, με τον αποθηκευτικό χώρο του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 450 λίτρα, νούμερο κοντά στο μέσο όρο της κατηγορίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε