Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Dacia Sentry: Ο λόγος που θα αγαπήσεις τη Ρουμανία

1/4/2021

Η Dacia τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου, στον σχεδιασμό των αυτοκίνητων της, και όλο και μεγαλύτερο τμήμα του αγοραστικού κοινού, επιλέγει τα μοντέλα της. Το Sentry δεν ξέρουμε αν θα μπει ποτέ σε παραγωγή, αλλά σίγουρα θα προκαλούσε πάταγο!

Οι τάσεις της αγοράς τα τελευταία χρόνια, ζητούν crossover και SUV αυτοκίνητα, με μηδενικούς ρύπους. Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να κατακλύζει τα σχεδιαστήρια των βιομηχανιών αυτοκινήτου, και δεν υπάρχει πλέον φίρμα που να μην ακολουθεί αυτή την γραμμή πλεύσης.



Θα μπορούσε όμως η Ρουμανική βιομηχανία της Dacia, να κάνει ένα βήμα παραπάνω? Να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό supercar, με χαμηλή τιμή, που θα κοιτούσε στα μάτια ένα Tesla ή μια Taycan? Το Dacia Sentry, σίγουρα θα μπορούσε να κλέψει τις εντυπώσεις.
 
Ο σχεδιαστής Ticarat Alexandru-Calin σχεδίασε ένα ηλεκτρικό supercar, βασισμένο στο Dacia 1300. Φυσικά δεν θυμίζει σε τίποτα το sedan που παράχθηκε για 35 χρόνια από το εργοστάσιο της Ρουμανίας, αλλά ένα exotic μοντέλο σύγχρονης εποχής. Επιβλητική σχεδίαση, δυναμικό style και 4 πόρτες, με μήκος 5.040 μέτρα, το Sentry εντυπωσιάζει από όποια μεριά και αν το κοιτάξεις.  



Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία έως και τώρα, αν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η σχεδίαση του Dacia Sentry, αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την Dacia με τα φθηνά κόστη, να κάνει άνοιγμα και σε αυτή την κατηγορία. 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις