Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Premium με σπορ πινελιές και αρκετές ανέσεις

    Διαβάστηκε από 26282 αναγνώστες - 1/12/2019

    Πρώτο βλέμμα στον ψηφιακό και εντυπωσιακό σε γραφικά πίνακα οργάνων, ο οποίος διαθέτει 5 δυνατότητες διαμόρφωσης. Στο κέντρο του ταμπλό και λίγο πιο χαμηλά, υπάρχει μία οθόνη αφής 10 ιντσών που είναι το κέντρο ελέγχου του infotainment, η οποία ενώνεται με τα γνωστά από το 3008, πλήκτρα πιάνου (για χειροκίνητη λειτουργία). Ποιοτικά το 508 δεν σηκώνει την παραμικρή αμφισβήτηση, είναι premium με αρκετά μαλακά υλικά, κάρμπον επιφάνειες και άριστη συναρμογή. Τα φώτα στην πλαφονιέρα αλλά και ο χειρισμός του clima, γίνονται μέσω επιφανειών  αφής, ο ambient φωτισμός είναι παρών και εδώ, ενώ δεν λείπουν και οι sport πινελιές σε τιμόνι, πεντάλ και πατάκια με τις ανάλογες ραφές.  Στο τομέα των χώρων θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με πρωθυπουργική άνεση 3 ενήλικες  ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 487 λτ.



    Με άγριες διαθέσεις
    Κάτω από το μεγάλο καπό του 508 συναντάμε τον πιο ισχυρό κινητήρα της γκάμας. Ο 1.600άρης turbo βενζινοκινητήρας, αποδίδει 225 ίππους στις  5.500 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής από τις 1.900 σ.α.λ. Ναι, θα σε κολλήσει στο κάθισμα (απόδειξη το 0-100 σε 7.6 δευτ.) και με τελική στα 250 χλμ./ώρα θα έκανε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 2 ωρίτσες. Ένα τρομερά δυνατό μοτέρ που συνεργάζεται άψογα με το αυτόματο EAT8 κιβώτιο και δείχνει πως τα πραγματικά 9.8 λτ./100χλμ. που χρειάζεται στην πράξη, είναι ίσως και λίγα για αυτά που κάνει.



    Μπορείς να το πεις και πολυεργαλείο
    Το ανασχεδιασμένο i-cockpit, το πολύ μικρό, μα εύχρηστο τιμόνι και το μεγάλης κλίσης παρ-μπριζ σε εξιτάρουν να στρίψεις όπως δεν έχεις ξαναστρίψει ποτέ. Θα εκτιμήσεις τα μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ σε πιο γρήγορους ρυθμούς, το γεγονός πως τα paddles δεν περιστρέφονται μαζί με την στεφάνη, θα σε κάνει να απολαύσεις την οδήγηση όπως ποτέ ξανά. Η ποιότητα που σου προσφέρει στον δρόμο, μαζί με την άριστη ηχομόνωση σε προκαλεί να ταξιδεύεις για ώρες, ενώ η ανάρτηση θα κάνει εξαιρετική δουλειά σε κακοτεχνίες παρά την κάπως σφιχτή ρύθμιση της. Φυσικά τα 225 άλογα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα για να σε ξεμπλέξουν από αμήχανες καταστάσεις.

    Συμπέρασμα
    Είναι από τα αυτοκίνητα που έχουν κάθε λόγο να τραβήξουν τα βλέμματα. Εντυπωσιακό, ευρύχωρο και με γκάζι αποτελεί την απόλυτη βιτρίνα της γαλλικής σχολής.

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει