Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με τρομερό πάτημα στον δρόμο

Διαβάστηκε από 15001 αναγνώστες - 5/6/2020

Κινητήρας – επιδόσεις: Γεμάτος νεύρο ο 1.000άρης
Το Civic της δοκιμής εφοδιάζεται με ένα turbo 1.000άρη βενζινοκινητήρα, o οποίος ενσωματώνει σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων στην εισαγωγή και εξαγωγή (Dual VTC), αποδίδει 129 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και η ροπή του ανέρχεται στα 200 Nm, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.700 σ.α.λ. κάτι που είναι αισθητό στην πράξη, αφού τραβάει θετικά από χαμηλά και δεν «κομπιάζει» στις μεσαίες και υψηλές στροφές. Η τρικύλινδρη «φύση» του ωστόσο δεν κρύβεται ηχητικά, αφού παρουσιάζει τραχύτητα στη λειτουργία του, όχι όμως και κραδασμούς. Οι επιδόσεις που προσφέρει στο βάρους 1.350 κιλών αμάξωμα είναι καλές, ενώ οι τιμές κατανάλωσης δείχνουν να έχουν «ανεβασμένες διαθέσεις», ειδικότερα υπό πίεση.
 


Οδική συμπεριφορά: Η τέλεια πληροφόρηση στα χέρια του οδηγού
Στο δρόμο το νέο Civic είναι άνετο και ασφαλές στις νορμάλ αναζητήσεις του οδηγού του, με την ανάρτηση να φιλτράρει αποτελεσματικά και «σίγουρα» τις όποιες ανωμαλίες χωρίς να προκαλεί αναπηδήσεις. Η σταθερότητά του σε μεγάλες ταχύτητες είναι εξαιρετική και η ανάρτηση εκεί διαχειρίζεται τέλεια το αμάξωμα δείχνοντας σφιχτή όσο χρειάζεται. Παράλληλα προς αυτή την κατεύθυνση έχει βελτιωθεί σημαντικά και η ποιότητα κύλισης. Επιπλέον, ο οδηγός λαμβάνει τέλεια πληροφόρηση από το τιμόνι και δεν μεταφέρονται στα χέρια του κραδασμοί με αποτέλεσμα να έχει στα «χέρια» του ένα βασικό όπλο για να κινηθεί γρήγορα. Σε τέτοιες συνθήκες το Civic εκπλήσσει ευχάριστα παρουσιάζοντας ουδέτερη οδική συμπεριφορά και μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι μεν υπαρκτές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν στερούν σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα.


 
Συμπέρασμα
Μερικές πινελιές στο εξωτερικό, σημαντικές αλλαγές στο λογισμικό και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Προσθέστε τους πολύ μεγάλους χώρους και θα καταλάβετε γιατί αυτό το Civic είναι εξαίσιο.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει