Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Kia EV6 GT-Line: Ηλεκτρική κορεάτικη αντεπίθεση!
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia EV6 GT-Line: Ηλεκτρική κορεάτικη αντεπίθεση!

Διαβάστηκε από 47452 αναγνώστες - 3/7/2022

Το Kia EV6 δεν είναι απλά μια προσπάθεια της εταιρίας να μπει στο κόσμο της ηλεκτροκίνησης! Ήρθε με σκοπό να ταράξει τα νερά και να πρωταγωνιστήσει! Όπλα του, οι καλές επιδόσεις, η πραγματική μεγάλη αυτονομία, το ποιοτικό εσωτερικό κι η δυνατότητα ταχυφόρτισης υψηλής ισχύος.

Kia EV6 GT-Line: Τετρακίνητο με 325 ίππους και 605Nm ροπής

Το Kia EV6 το περιμέναμε με αγωνία, όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο κόσμος, με τις προ-παραγγελίες μόνο στην Ευρώπη να ξεπερνάνε τις 10.000. Ένα εντυπωσιακό νούμερο για μοντέλο που δεν προϋπήρχε και είχε γίνει δημοφιλές μόνο από τα τεχνικά χαρακτήρα, τις φήμες και τις εικόνες που έδινε η κορεάτικη εταιρία!  Μάλιστα οι προσδοκίες  που είχε δημιουργήσει, έκαναν πολύ κόσμο να το βάζει σε άμεση σύγκριση με την Porsche Taycan, και όχι άδικα. Πλέον είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά κι εμείς βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι της ισχυρής GT-Line Long Range τετρακίνητης έκδοσης με τους 325 ίππους και τη μπαταρία των 77,4kWh. Βασικό στοιχείο που φανερώνει τις ορέξεις των ανθρώπων της φίρμας, το Kia EV6 σχεδιάστηκε πάνω στην πλατφόρμα Ε-GMP που εξελίχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα  και προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες που θα αναλύσουμε παρακάτω.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αισθησιακή σχεδίαση και διαστάσεις που εντυπωσιάζουν το Kia Ev6

Ας ξεκινήσουμε με τις διαστάσεις του μοντέλου, οι οποίες είναι πλούσιες, με το μήκος να φτάνει τα 4,69 μέτρα, το πλάτος στα 1,89 μέτρα και το ύψος τα 1,55 μέτρα, αναλογίες που δημιουργούν ένα χαμηλό και φαρδύ σπορτίφ αμάξωμα με crossover χαρακτήρα. Εκτός από το μέγεθος του ξεχωρίζει και λόγω του ιδιαίτερου design με τους κοντούς προβόλους. Στο εμπρός μέρος η στενή μάσκα, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και το μυώδες, αλλά μαζεμένο καπό δημιουργούν μια δυναμική εικόνα.



Την παράσταση όμως  κλέβει το πίσω βραχύ μέρος , όπου συναντάμε την πάνω αεροτομή, που εκτός της αισθητικής εισφορά της βοηθάει στην αεροδυναμική και τη  LED λωρίδα που διατρέχει την πόρτα του πορτμπαγκάζ και δημιουργώντας μια δεύτερη πιο χαμηλή αεροτομή. Στο πλάι ξεχωρίζουν οι τεράστιοι τροχοί, με τους πιο παρατηρητικούς να παρατηρούν ότι οι χειρολαβές κρύβονται εντός των πορτών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε