Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιβλητικό στα 4.486 χλστ. μήκος, προϊδεάζει για τους εκπληκτικούς του χώρους.

Ποιότητα που δεν περνά απαρατήρητη και άριστη συναρμογή, εξασφαλίζουν διάρκεια στο πέρασμα του χρόνου.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα, μας θυμίζουν το Golf.

Δοκιμή: Νέο VW Tiguan 1.4 TSI 125 PS

Διαβάστηκε από 5481 αναγνώστες - 16/10/2018

Ο ορισμός της επιτυχίας - Από την πρώτη κιόλας γενιά, η σειρά Tiguan είχε δείξει πως πρόκειται για best seller. Η αγάπη του ελληνικού κοινού για το συγκεκριμένο SUV το έχει τοποθετήσει στην πρώτη 5άδα των εγχώριων πωλήσεων. Ας δούμε τον λόγο.

Πήραμε στα χέρια μας την έκδοση με τον 1.400άρη κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 125 ίππων (βγαίνει και με 150). Με χώρους να παίξεις μπάλα και ποιότητα για βραβείο, σε προκαλεί να βρεις αρνητικά.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Σικάτο και επιβλητικό
Το Tiguan ξεχωρίζει από μακριά περισσότερο λόγω μεγέθους και λιγότερο λόγω σχεδιαστικής γραμμής, καθώς μετράει 4.486 χλστ. μήκος και 1.839 χλστ. πλάτος. Επιβλητικό, από μπροστά διατηρεί την μάσκα (σήμα κατατεθέν) της εταιρίας, υιοθετεί τα οριζόντια φώτα, τους προβολείς LED και το νευρώδες καπό του Passat, ενώ από πίσω, φέρνει στο νου το Golf. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το tornado line ή αλλιώς, το πλαϊνό νεύρο που ενσωματώνει περίτεχνα τις χειρολαβές και εντυπωσιάζει όσο πλησιάζεις.

Εσωτερικό: Πολύ καλό σε ποιότητα
Ο εσωτερικός διάκοσμος του VW Tiguan είναι πολύ καλής ποιότητας. Εκτεταμένη χρήση μαλακών υλικών, εξαιρετικό επίπεδο φινιρίσματος και πολύ καλή συναρμογή συνθέτουν την νικηφόρα τριλογία. Οπτικά, στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η 8άρα έγχρωμη οθόνη αφής που είναι το κέντρο ελέγχου και συνδεσιμότητας του συστήματος infotainment. Ο πίνακας οργάνων είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστος και σε συνδυασμό με την περιφερειακή ορατότητα που παρέχει η υψηλή θέση οδήγησης, δημιουργούν ένα απολαυστικό σύνολο για τον εκάστοτε οδηγό.  

Χώροι: Σούπερ ευρύχωρο & πρακτικό
Το  VW Tiguan προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία ακόμη και για 5 ενήλικες. Στο πίσω κάθισμα κάθονται με άνεση 3 επιβάτες, έχοντας άφθονο χώρο για τα γόνατα και ικανοποιητικό για τα κεφάλια τους. Ο  χώρος αποσκευών, έχει χωρητικότητα από 420-515 λτ. ενώ με την πτώση της πλάτης του πίσω καθίσματος, ο χώρος φτάνει έως τα 1.555 λτ. 

Κινητήρας: Δυνατός και με καλές επιδόσεις
Ο 1,4 TSI κινητήρας του Tiguan, εξοπλίζεται με Σύστημα Μερικής Απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT) αποδίδει 125 ίππους και 200 Nm ροπής. Με αρκετή δύναμη από τις 1.400 μόλις σ.α.λ., το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο κινεί ιδιαίτερα εύκολα το μεγάλο αμάξωμα ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ήσυχο και γραμμικό ως προς την λειτουργία του.  Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στον τομέα της κατανάλωσης, η VW ανακοινώνει μέση κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων CO2 137 γρ./χλμ. 

Στο δρόμο: Πατάει γερά και ποιοτικά
Κάθε ταξίδι με το Tiguan, είναι ευχάριστο καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου, σε συνδυασμό με τις καλές αναρτήσεις, δημιουργούν πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Παραμένει σε κάθε διαδρομή σταθερό, είτε είναι πολλά χλμ. σε ευθεία, είτε σε δρόμο με στροφές. Η πρόσφυση είναι εξαιρετική και όταν το παρακάνεις τα ηλεκτρονικά επεμβαίνουν διακριτικά και κυρίως αποτελεσματικά. Θυμίζει πολύ οδηγικά το Golf, παρά την διαφορά σε ύψος και βάρος.

Συμπέρασμα
Πώς να μην πουλάει, αφού τα κάνει όλα και συμφέρει. Όμορφο, άνετο και ποιοτικά άρτιο, ο μόνος κρυπτονίτης του είναι τα μικρά στενά της πόλης που απαιτούν ιδιαίτερες μανούβρες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις