Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μαύρες ζάντες, καπάκια καθρεφτών και οροφή είναι η τριπλέτα των αλλαγών που «χτυπάει» πρώτα στο μάτι.

Η σπορ απόληξη της εξάτμισης δημιουργεί ένα άκρως νεανικό και ενδιαφέρον σύνολο.

Ένα πολύ εύχρηστο και πρακτικό εσωτερικό με σπορ πινελιά τα αλουμινένια πεντάλ.

Δοκιμή: Opel Corsa 1.4 90 PS Black Edition

Διαβάστηκε από 5174 αναγνώστες - 17/12/2018

Black is back - Η ιδιαίτερη έκδοση του Corsa, Black Edition, αγριεύει το μικρό της Opel και κερνάει στυλ. Φέρνει μαζί του έξτρα εξοπλισμό, sport πινελιές και φυσικά άλλον αέρα, πιο μαύρο και εντυπωσιακό.

Η Opel  λανσάρει την έκδοση Black Edition στα 14.050 ευρώ και ρίχνει στην αρένα ένα υπερπλήρες μικρό που, σε αντίθεση με τον κανόνα, θα κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν. Τι νέο εξοπλισμό φέρνει η special έκδοση;

Εμφάνιση – σχεδίαση: Μαύρες προσθήκες το κάνουν να λάμπει
Η έξτρα δυναμική εμφάνιση του συγκεκριμένου Corsa, προέρχεται από μία σειρά μαύρων λεπτομερειών αλλά και προσθηκών. Πιο συγκεκριμένα, συναντάμε οροφή μαύρου χρώματος (όπως και ηλιοροφή), σκούρα φιμέ πίσω και πλάι κρύσταλλα αλλά και ομοίου χρώματος καπάκια καθρεφτών. Βέβαια, αυτά που τραβάνε περισσότερο την προσοχή με διαφορά, είναι οι 16άρες, κατάμαυρες ζάντες αλουμινίου αλλά και η σπορ απόληξη της εξάτμισης, που δημιουργούν ένα άκρως νεανικό και ενδιαφέρον σύνολο. Αυτό το Corsa δεν έχει καμία σχέση με τα «απλά», κάθε άλλο, φωνάζει sport με κάθε ευκαιρία.

Εσωτερικό-σχεδίαση:  Ποιοτικό με έξτρα εξοπλισμό και προσθήκης
Αξίζει να πούμε αρχικά, πως η συγκεκριμένη έκδοση, αποτελεί την κορυφαία της γκάμας, αμέσως πριν την GSI. Ο εσωτερικός διάκοσμος χαρακτηρίζεται από σπορ καθίσματα με καλή στήριξη, μαλακό και καλό ποιοτικά υλικό στο ταμπλό και φυσικά εργονομία για σεμινάριο. Το πακέτο του εξοπλισμού στην Black Edition, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, προβολείς ομίχλης, clima και φυσικά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο infotainment της Opel , Navi 4.0 IntelliLink με οθόνη 7 ιντσών.  Ένα πολύ εύχρηστο και πρακτικό ως προς την συνδεσιμότητα σύστημα. 

Χώροι: Για 4 ενήλικες και 285 λτ. πορτ παγκάζ
Η ευρυχωρία του μοντέλου δεν επηρεάζεται από τις αισθητικές επεμβάσεις. Έτσι οι χώροι παραμένουν ικανοποιητικοί για 4 ενήλικες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ με μέγεθος 285 λίτρα (1.090 λτ. με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα), βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Κινητήρας-επιδόσεις: Ατμοσφαιρικός κινητήρας, γεννημένος για την καθημερινότητα
Κάτω από το καπό του Corsa, συναντάμε τον γνωστό 1.400άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης Ecotec, απόδοσης 90 ίππων και 130 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μοτέρ δεν υπερτερεί σε κάποιο τομέα, αντιθέτων τα κάνει όλα καλά. Φανερά εστιασμένος στην καθημερινή και αστική κυρίως χρήση, συνδυάζεται με καλό 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο , ενώ χαρακτηρίζεται για την γραμμική και πολιτισμένη λειτουργία του. Φωτιά δεν βάζει στην άσφαλτο ( 0-100 σε 13.1 δευτ.) με την κατανάλωση να κυμαίνεται σε πραγματικές συνθήκες στα 7.5 λτ./100χλμ. 

Οδική συμπεριφορά: Καλή ποιότητα κύλισης και στιβαρό πάτημα
Από τα πρώτα κιόλας μέτρα οδήγησης του Corsa, βγάζεις δύο συμπεράσματα. Αρχικά πως η ανάρτηση είναι άριστη στην διαχείριση ακόμα και πολύ μεγάλων ανωμαλιών του δρόμου, μην επηρεάζοντας την πορεία του οχήματος, και πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με στιβαρό πάτημα και καλή ποιότητα κύλισης. Οι 16άρες ζάντες ταιριάζουν στο οδηγικό προφίλ, ενώ εκτός πόλης, υπάρχουν μερικές κλίσεις, χωρίς όμως αυτές να επηρεάζουν την τροχιά της πορείας. Προβλέψιμο, δεν θα σε «τσιγκλίσει» να ζητήσεις το κάτι παραπάνω, χωρίς να χάνει το δικό του προφίλ πάνω στην άσφαλτο. Τέλος, τα φρένα είναι αποτελεσματικά, αν και η μαλακή αίσθηση που έχουν, χρήζει χρόνου συνήθειας.

Συμπέρασμα
Με 14.050 ευρώ τα κάνεις όλα δικά σου. Δυναμική και σπορ εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό και έναν κινητήρα σύμμαχο για την καθημερινότητα, χωρίς να περιορίζεται στα αστικά τείχη. Black is back λοιπόν. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις