Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Kodiaq Diesel: Eυρύχωρο θηρίο 150 ίππων
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Kodiaq Diesel: Eυρύχωρο θηρίο 150 ίππων

Διαβάστηκε από 15924 αναγνώστες - 12/9/2022

Το Skoda Kodiaq ανανεώθηκε εμφανισιακά κι αναβαθμίστηκε εσωτερικά, κρατώντας αναλλοίωτα τα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίζει, ενώ παρέμεινε μακριά από μπαταρίες και ρεύματα. Δοκιμάζουμε τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων με τετρακίνηση κι αυτόματο κιβώτιο!

Skoda Kodiaq με χώρους-γήπεδο

Το επιβλητικό μοντέλο της Skoda ήταν η απαρχή, ώστε η εταιρία να αλλάξει σελίδα στο τομέα των SUV και ταυτόχρονα να μπει στην κατηγορία των μεγάλων SUV με αξιώσεις. Στα τέσσερα χρόνια που πατάει άσφαλτο, το μοντέλο έχει χτίσει το δικό του πυρήνα φίλων κι έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό χαρακτήρα. Η εταιρία βλέποντας την θετική υποδοχή του Kodiaq, προχώρησε στην ανανέωση του για να το διατηρήσει «φρέσκο» και τεχνολογικά εναρμονισμένο με την εποχή, παίρνοντας όμως ταυτόχρονα την απόφαση να αφήσει έξω ρεύματα και μπαταρίες, ώστε να μην μπει στα μονοπάτια του Enyaq iV.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επιβλητική και με έντονα χαρακτηριστικά η σχεδίαση του Skoda

Η φιλοσοφία της σχεδίασης που ακολουθήθηκε από τα πρώτα στάδια του μοντέλου ήταν να δημιουργηθούν «γραμμές» και «καμπύλες» που θα αντέχουν στο χρόνο και δεν «παλιώνουν» με το καιρό. Έτσι οι αλλαγές που χρειάστηκαν να γίνουν στο αμάξωμα των 4,7 μέτρων είναι στοχευμένες, ώστε να τονίσουν ακόμα περισσότερο το δυναμικό χαρακτήρα του Kodiaq και να του δώσουν μια νότα φρεσκάδας. Στο βωμό της ανανέωσης πρώτος έπεσε ο εμπρός προφυλακτήρας, όπου απέκτησε ανοίγματα με έντονες γωνίες και διαφορετική γρίλια δίνοντας ένα φουτουριστικό τόνο. Πλέον η μάσκα είναι εξαγωνική, νέας σχεδίασης, που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της εταιρίας, ενώ ανασχεδιασμένα είναι και τα στάνταρ εμπρός LED φωτιστικά σώματα (προαιρετικά full-LED Matrix). Το καπό δεν έμεινε εκτός ανανέωσης κι απέκτησε «χτυπητές» γραμμές που δείχνουν ακόμα πιο μυώδη τον εμπρός πρόβολο.



Εντυπωσιακό και το προφίλ με τις καμπύλες γραμμές και τις λαξευμένες επιφάνειες να δημιουργούν την αίσθηση ότι το μοντέλο είναι πάντα αεικίνητο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα ψηλά τοποθετημένα διαιρούμενα φώτα και το όνομα της εταιρίας που καταλαμβάνει αρκετό πλάτος. Σαν SUV που σέβεται τον εαυτό του φέρει περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και με 19 εκατοστά απόσταση από το έδαφος βγάζει την περιπετειώδη αύρα που οφείλει!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε