ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Nissan GT-R NISMO GT3 (+video)

Διαβάστηκε από 1539 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/3/2019

Ψάχνεις καινούργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο ή κάνεις όνειρα που είναι και δωρεάν? Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, δες ένα όχημα που θα στοιχειώσει τα όνειρα σου και τις συζητήσεις με την παρέα σου.

 
   
Η Nissan σε συνεργασία με το θυγατρικό παρακλάδι της, την Nismo, παρουσίασαν το Nissan GT-R NISMO GT3 το οποίο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς FIA GT3. Αποτελεί τον αντικαταστάτη του πολύ επιτυχημένου GT-R (R35) Nismo στις πίστες παγκοσμίως, που έχει διακριθεί σε πολλές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στο SUPER GT GT300 και στο Blancpain Endurance Series (γνωστό πλέον ως Blancpain GT Series Endurance Cup), καθώς και την νίκη της γενικής κατάταξης στο Bathurst 12 Hour (Australia) το 2015. Η διαθεση του GT3 ξεκινησε 1 μήνα πριν από τις εγκαταστάσεις της Nismo, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως η παραγωγή γίνεται κατά παραγγελία.Η αγωνιστική Version της Ιαπωνικής βιομηχανίας στοχεύει στη δημιουργία ενός οχήματος που εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα του GT-R και που είναι σε θέση να λειτουργεί με σταθερότητα και σε υψηλές ταχύτητες, σε οποιαδήποτε αγωνιστική πίστα και με οποιοδήποτε εμπορικό σήμα ελαστικών. Η κατανομή βάρους έχει βελτιωθεί αφού η τοποθέτηση του κινητήρα 150mm πιο πίσω έχει χαμηλώσει το κέντρο βάρους. Ο VR38DETT κινητήρας των 3,8 λίτρων των 550+ ίππων, πατάει με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πόδια του, αφού η Nismo προχώρησε σε αλλαγές στον σχεδιασμό της ανάρτησης και τα υποπλαίσια τους αλλά και βελτίωση στον τομέα της αεροδυναμικής με στόχο την αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης και τη μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων.Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν και στα φρένα με τις 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω, ενώ παράλληλα εξέλιξαν το κιβώτιο ταχυτήτων. Μέσα στις επιλογές της παραγγελίας του Nissan GT-R NISMO GT3, είναι και ο εξοπλισμός του αγωνιστικού μαχητικού εδάφους, με σύστημα κλιματισμού, αποκλειστικά σχεδιασμένο για να μειώνει την πίεση του οδηγού και να εξασφαλίζει την άνεση κατά τη διάρκεια των αγώνων.
 
Όνειρα και όνειρα...
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nismo, Takao Katagiri, δήλωσε πως αξιοποίησαν πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει χάρη στην τεράστια εμπειρία τους στους αγώνες, παρουσιάζοντας ένα μαχητικό κατασκευασμένο για συμμετοχή στους αγώνες GT3, σε όλο τον κόσμο. Οι εξαντλητικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες αλλά και η συμμετοχή σε διάφορους αγώνες, σε συνεργασία με τις επίσημες ομάδες υποστήριξης της NISMO, είχαν σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει ήδη διανύσει συνολικά περίπου 30.000χλμ.Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο με βελτιωμένη ανταγωνιστικότητά ενώ ταυτόχρονα να είναι εύκολο στον χειρισμό τόσο για τους επαγγελματίες αγωνιζόμενους, όσο και για τους καθημερινούς οδηγούς.
Τα όνειρα δεν είναι όλα εφικτά. Τα πιο πολλά είναι ουτοπικά και τα ζούμε μέσα στο μυαλό μας, με τα παιχνίδια του ασυνείδητου. Αυτό, είναι άλλο ένα άπιαστο και ανέφικτο όνειρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τιμή της «βασικής» έκδοσης ανέρχεται στα 470.000 ευρώ χωρίς φόρους, αλλά και χωρίς έξτρα και απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστεί κανείς για τη συμμετοχή του στους αγώνες. Μπορεί τα λεφτά να μην τα έχουμε, αλλά τα όνειρα θα είναι πάντα δικά μας!
 
 

Tags: NISSAN

Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων