Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Επέλεξες Seat με φυσικό αέριο; Δωρεάν τα καύσιμα για ένα χρόνο!

Διαβάστηκε από 24944 αναγνώστες - 26/4/2021

Με ένα νέο προωθητικό πρόγραμμα, η Seat καθιστά την απόκτηση ενός μοντέλου που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο πιο συμφέρουσα από ποτέ. Πλέον όλη η γκάμα Seat TGI προσφέρεται με δωρεάν καύσιμα για ένα ολόκληρο έτος!

Η Seat είναι μία εταιρεία που έχει επενδύσει αρκετά στο φυσικό αέριο ως πηγή ενέργειας για τα μοντέλα της, δίνοντας έμφαση στις οικονομικές και οικολογικές μετακινήσεις. Αυτή τη φορά όμως, η απόκτηση ενός Seat TGI είναι πιο δελεαστική από ποτέ, αφού κάθε νέος αγοραστής θα απαλλάσσεται από τα έξοδα καυσίμου για ένα έτος. Πιο συγκεκριμένα, η παροχή από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία έχει υπολογιστεί με μία μέση κατανάλωση 3,5 kg/100 χλμ. και για τα τρία διαθέσιμα μοντέλα (Ιbiza, Arona και Leon), τιμή 0.834 ευρώ ανά κιλό CNG και για 14.000 ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα.

Πλέον η γκάμα φυσικού αερίου της Seat γίνεται πληρέστερη με την έναρξη διάθεσης του νέου Leon, τόσο σε 5θυρο όσο και σε Sportstourer αμάξωμα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος 1.5 TGI κινητήρας 130 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται από τρεις δεξαμενές αερίου συνολικής χωρητικότητας 17,3 κιλών. Η αυτονομία υπολογίζεται στα 440 χλμ., ενώ για παν ενδεχόμενο υπάρχει και το ρεζερβουάρ βενζίνης μόλις 9 λτ. Η τιμή της 5θυρης έκδοσης ξεκινά από τα 25.290 ευρώ, ενώ του Sporttourer από τα 26.690 ευρώ. Εννοείται πως και στις δύο περιπτώσεις, οι χαμηλές εκπομπές ρύπων απαλλάσσουν το μοντέλο από τα τέλη κυκλοφορίας.



Στην περίπτωση των Ibiza και Arona, η έκδοση φυσικού αερίου συνοδεύεται από 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 90 ίππων και η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 16.890 και 18.090 ευρώ αντίστοιχα. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου, με την συνολική χωρητικότητα να φτάνει τα 13,8 κιλά, ενώ υπάρχει και το ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων, διαμορφώνοντας τη συνδυαστική αυτονομία στα 510 χλμ. Ως προς τις επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα στην περίπτωση του Ibiza έρχονται σε 12,1 δλ., ενώ στην περίπτωση του Arona η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 13,2 δλ. Εννοείται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά, αφού και στις δύο περιπτώσεις οι εκπομπές ρύπων είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί το κύριο καύσιμο των συγκεκριμένων εκδόσεων της Seat. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας τροφοδοτείται πάντα με CNG, εκτός από τις περιπτώσεις που κατά την εκκίνηση του κινητήρα η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου είναι ιδιαίτερα χαμηλή (έναρξη λειτουργίας με βενζίνη) ή οι δεξαμενές έχουν αδειάσει.



Σε κάθε περίπτωση, τα τρία μοντέλα της Seat εξακολουθούν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό,  το καθένα για διαφορετικό λόγο. Η νέα γενιά του Seat Leon έρχεται αναβαθμισμένη σε επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς, με την πλατφόρμα MQB Evo να προσφέρει μέγιστη ακαμψία. Το Seat Ibiza παραμένει ένα από τα πιο «sportive» μοντέλα της κατηγορίας του, με τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και τις στυλιστικές του λεπτομέρειες να το κάνουν να ξεχωρίζει. Τέλος, το Arona είναι ένα σύγχρονο crossover, με ιδιαίτερη σχεδίαση που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του κάθε αγοραστή, αφού διατίθεται σε 68 χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ οι χώροι του είναι εξαιρετικοί για τα δεδομένα της κατηγορίας και θα φιλοξενήσουν άνετα τέσσερις ενήλικες επιβάτες.

Το φυσικό αέριο έχει διεισδύσει στην ελληνική αγορά, με τα επίσημα στοιχεία να αναφέρουν ποσοστό 1,7% της συνολικής αγοράς, με την Seat να κατακτά το μερίδιο 32% της αγοράς CNG.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις