Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επίσημη αποκάλυψη για το Genesis G70

15/9/2017

Μετά από πολλές κατασκοπευτικές εικόνες αλλά και αρκετή αναμονή, ήρθε τελικά η στιγμή της επίσημης αποκάλυψης του κορεατικού σπορ σεντάν Genesis G70.

Οι πελάτες της κορεατικής αγοράς, θα είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα από τρεις κινητήρες, καθώς το G70 θα προσφέρεται με έναν V6 twin-turbo 3.3 λίτρων, έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2.2 λίτρων. Ο  twin-turbo V6 κινητήρας είναι ο ίδιος που βρίσκεται και στο Kia Stinger προσφέροντας 370 ίππους.
 
Σε ότι αφορά τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα προσφέρει 258 άλογα, ενώ ο 2.2 λίτρων κινητήρας diesel, δίνει το νέο μοντέλο την ισχύ 204 ίππων.
 
Σε ότι αφορά το G70 Sport, η εταιρεία αναφέρει πως θα είναι σε θέση να πιάνει από στάση τα 100 χιλιόμετρα σε 4,7 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το σύστημα τετρακίνησης, ενώ για αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν κάτι πιο «ζωηρό», θα μπορούν να επιλέξουν την κίνηση στους πίσω τροχούς, η οποία θα είναι διαθέσιμη.
 
Το G70 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Stinger, με τις διαστάσεις του να ανέρχονται σε 4.685 mm μήκος, 1.850 mm πλάτος και 1.400 mm ύψος, ενώ το μεταξόνιο του μετράται σε 2.835 mm.
 
Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με πλήθος τεχνολογικών χαρακτηριστικών που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων (Forward Collision-Avoidance Assist), με την εταιρεία να ενημερώνει πως στόχος της ήταν να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα ασφαλείας, που θα βοηθήσουν τον οδηγό κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του.
 
Σε ότι αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό η γρίλια με το σχήμα διαμαντιών συνδυάζεται με τον αεροδυναμικό προφυλακτήρα, ο οποίος έχει ενσωματωμένα στα άκρα του φώτα ημέρας. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε τις δυναμικές γραμμές που παίρνουν θέση στο πάνω και το κάτω μέρος των θυρών, αλλά και τις ασημένιες ζάντες. Τέλος στο πίσω μέρος η όλη προσοχή πέφτει στις δύο οβάλ απολήξεις του συστήματος εξάτμισης που βρίσκονται στις δύο άκρες του προφυλακτήρα, ενώ να σημειώσουμε πως συνολικά, θα προσφερθούν δέκα εξωτερικά χρώματα.
 
Στο εσωτερικό το G70 έρχεται στάνταρ με μια οθόνη αφής 8 ιντσών που υποστηρίζει τις εφαρμογές MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και ένα ηχοσύστημα Lexicon με 15 ηχεία. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα, ενώ υπάρχει και πλήθος πολυτελών στοιχείων όπως αλουμινένιες λαβές πόρτας, αλλά και μεταλλικά στοιχεία τα οποία κοσμούν το τριάκτινο τιμόνι πολλών χρήσεων.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει γνωστή η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί από την εταιρεία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις