Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Έρχεται η νέα Porsche Taycan Cross Turismo

3/11/2020

Η wagon έκδοση της Porsche Taycan βρίσκεται προ των πυλών, θα διατηρήσει τις κορυφαίες επιδόσεις που έχουν τα sedan μοντέλα και θα έχει εντυπωσιακή εμφάνιση που θα συνδυάζει την πρακτικότητα με το δυναμισμό.

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ολοκαίνουρια Taycan Cross Turismo, δηλαδή την wagon έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου, και πλέον αφαίρεσε όλα τα καμουφλάζ από το πρωτότυπο μοντέλο που δοκιμάζεται στους δρόμους.

Αυτή η κίνηση μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως η τελική μορφή του αυτοκινήτου θα είναι σχεδόν ίδια με αυτή του πρωτότυπου. Η επίσημη παρουσίαση της νέας Porsche Taycan Cross Turismo θα γίνει στο τέλος του έτους, άρα δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πολλή υπομονή ακόμα.



Εξωτερικά, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση της Taycan Cross Turismo σε σχέση με την τετράθυρη είναι το πίσω μέρος, που πλέον έχει μορφή sport wagon. Η γραμμή της οροφής ακολουθεί καθοδική πορεία στο πίσω μέρος, ενώ η πίσω κολώνα, με τη νέα πόρτα για τον χώρο αποσκευών έχουν έντονη κλίση προς τα μπροστά.
Αυτά τα στοιχεία κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται πολύ δυναμικό και sport, χαρακτηρισμοί που αρμόζουν σε μια Porsche άλλωστε.

Τα πίσω φτερά της Porsche Taycan είναι ιδιαίτερα μυώδη, και αυτό τονίζεται ακόμα πιο έντονα στην Cross Turismo, λόγω της μακρύτερης οροφής και των πίσω κολώνων, αφού αυτές ακολουθούν συγκλίνουσα προς τα μέσα πορεία, δίνοντας την εντύπωση πως τα φτερά εξέχουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με το τετράπορτο μοντέλο.
Ο σχεδιασμός της πίσω πόρτας, σε συνδυασμό με το τελείωμα των φτερών και τα πίσω φανάρια, τα οποία είναι ίδια με το sedan Taycan, δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και δίνουν στο αυτοκίνητο εμφάνιση γλυπτού, ενώ την εικόνα ολοκληρώνει ο πίσω διαχύτης, που είναι όσο έντονος χρειάζεται για να ενισχύσει τον sport χαρακτήρα του μοντέλου.



Το μπροστινό μέρος μοιάζει πολύ με των απλών Taycan, με μικρές διαφοροποιήσεις στον προφυλακτήρα, ενώ τα μπροστά μακρόστενα LED φώτα είναι πολύ πιθανόν να μην προχωρήσουν στην παραγωγή, αφού φαίνεται πως είναι προσωρινά και μη λειτουργικά.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη της νέας Taycan Cross Turismo, αναμένουμε να είναι τα ίδια με τις τετράθυρες Taycan, δηλαδή οι κινητήρες θα εξακολουθούν να έχουν ιπποδύναμη που θα κυμαίνεται μεταξύ των 530 και 761 αλόγων, ενώ οι μπαταρίες ίσως είναι ελαφρώς αναβαθμισμένες.
 
Οι νέες Porsche Taycan του 2021 θα έχουν βελτιώσεις που μεταξύ άλλων θα τις κάνει να πιάνουν τα 200 km/h από στάση σε μόλις 9,6 δευτερόλεπτα, χρόνος 0,2 δευτερόλεπτα μικρότερος σε σχέση με πριν. Τις ίδιες επιδόσεις αναμένεται να έχουν και οι Cross Turismo  εκδόσεις.
 
Το δίδυμο των Porsche Taycan αποτελεί την έναρξη της ενασχόλησης της Porsche με την ηλεκτροκίνηση, μιας και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας. Σύντομα, η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με την επερχόμενη πλήρως ηλεκτρική Macan, η οποία θα χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα Premium Performance Electric του ομίλου VW.

Προτού δούμε όμως την νέα EV Macan, η εταιρεία θα παρουσιάσει την πανέμορφη Taycan Sport Turismo πριν το τέλος του 2020.
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις