Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έρχεται το diesel Civic

14/9/2017

Μικρότερη κατανάλωση, μειωμένες εκπομπές ρύπων, και 120 άλογα από τον επερχόμενο 1,6 λτ. diesel κινητήρα που θα εφοδιάσει το Civic.

Το νέο Honda Civic κυκλοφορεί αποκλειστικά με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα turbo VTEC απόδοσης 129 ίππων και τον  επίσης βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. turbo VTEC με 182 άλογα ιπποδύναμης.

Εντούτοις, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσιάστηκε η diesel έκδοση του ιαπωνικού μικρομεσαίου,με τον 1.6 i-DTEC κινητήρα ισχύος 120 ίππων με 300 Nm ροπής, η οποία θα λανσαριστεί στις αγορές τον Μάρτιο του 2018.
 
Η Honda έχει προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στα μέρη του κινητήρα, ούτως ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Επιπλέον, σημαντικές είναι οι βελτιώσεις στο σύστημα εξαγωγής προκειμένου να αυξηθούν οι επιδόσεις του κινητήρα σε πραγματικές συνθήκες. Ειδικότερα, η ιαπωνική φίρμα ισχυρίζεται ότι ο αναβαθμισμένος κινητήρας θα έχει κατανάλωση 3,7 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 της τάξεως των 99 γρ./χλμ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο νέος 1.600άρης turbo diesel κινητήρας της Honda θα είναι ένας εκ των πρώτων που θα δοκιμαστούν με τη διαδικασία Real Driving Emission (RDE) για μέτρηση των εκπομπών ρύπων, βάσει του νέου κύκλου δοκιμών WLTP.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις