Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι το νέο Renault Megane

23/3/2021

To Megane αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Renault διαχρονικά, και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εμφανές με το νέο μοντέλο που περιμένουμε το φετινό καλοκαίρι. Δείτε σήμερα πως θα μοιάζει το νέο μοντέλο αλλά και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του.

Το όνομα Megane πρόκειται να συνδεθεί με μια μεγάλη πρωτιά για την βιομηχανία της Renault. Το λαοφιλές μοντέλο θα είναι το πρώτο από τα επτά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει η βιομηχανία, βάσει το πλάνου ανάπτυξης «Renaulution». 



Το νέο ηλεκτρικό Renault Megane θα βασιστεί στην CMF-EV πλατφόρμα της Συμμαχίας, υιοθετώντας σχεδόν ολοκληρωτικά την σχεδίαση του Megane eVision που έκανε πρόσφατα την επίσημη πρώτη του. Τα πολύ εντυπωσιακά εμπρός φώτα με τους λεπτούς προβολείς, και το χαρακτηριστικό «δάκρυ», δεσπόζουν στην σχεδίαση του νέου μοντέλου.



Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Megane θα είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 60 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ περίπου 220 άλογα και 300 Nm ροπής. Το 0-100χλμ./ώρα θα γίνεται σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 450 χιλιόμετρα (WLTP). 



Μέσα στα πλάνα της Renault είναι να προσφερθούν και εκδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία, πράγμα που είναι εφικτό μέσω και της Συμμαχίας Nissan- Renault, αφού η CMF-EV πλατφόρμα που θα βασιστεί το νέο Renault Megane, είναι η ίδια πλατφόρμα που θα βασιστούν όλα τα νέα μοντέλα της βιομηχανίας με το σήμα e. Εδώ να τονίσουμε πως, αρχικά έκανε την εμφάνιση της με την κατασκευή του Nissan Ariya. 

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Renault Megane, θα γίνει μέσα στο φετινό καλοκαίρι ενώ εμπορικά διαθέσιμο θα είναι στο τέλος του έτους. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις