Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Από την 1η Σεπτεμβρίου έχει δοθεί εντολή για την παύση παραγωγής του πετρελαιοκίνητου Fiat Panda, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για οριστική διακοπή.

«Φρένο» στο ντίζελ από το Fiat Panda

11/10/2018

Το FCA Group αποφάσισε να παύσει την παραγωγής για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Panda λόγω μειωμένης ζήτησης. Μάθετε ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο στη λίστα.

Πηγές από το ιταλικό στρατόπεδο αναφέρουν πως, ο Όμιλος FCA έχει δώσει εντολή για την παύση της παραγωγής πετρελαιοκίνητων Fiat Panda από την 1η Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια του νέου πλάνου του FCA Group, που ανακοινώθηκε από τον Σέρτζιο Μαρκιόνε την 1η Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε πως, ο ισχυρός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας απεβίωσε λίγες εβδομάδες μετά σε νοσοκομείο της Ελβετίας, όπου και νοσηλευόταν μετά από επιπλοκές που αντιμετώπισε σε χειρουργική επέμβαση.

Επιστρέφοντας στο θέμα του Panda, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Automotive News, δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση για την οριστική διακοπή της παραγωγής πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, ωστόσο όλα δείχνουν πως πλησιάζει το κύκνειο άσμα των ντίζελ μοτέρ για τη Fiat, λαμβάνοντας υπόψιν και τις παλαιότερες δηλώσεις του εκλιπόντος Μαρκιόνε που τόνισε πως η μάρκα θα τους καταργήσει σταδιακά σε όλα τα επιβατικά της οχήματα έως το 2021.

Το επόμενο στη λίστα μοντέλο της Fiat, που θα διακοπεί η παραγωγή ντίζελ εκδόσεων, αναμένεται να είναι το 500, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Panda και μοιράζονται τον Multijet turbo ντίζελ χωρητικότητας 1,3 λτ. με ισχύ 95 ίππων. Σημειώνουμε, τέλος, πως το Fiat 500 ντίζελ θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε κάποιες αγορές της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, μέχρις ότου τελειώσουν τα αποθέματα των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις