Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γιατί πουλάει τόσο το Opel Corsa;

Γιατί πουλάει τόσο το Opel Corsa;

Διαβάστηκε από 9144 αναγνώστες - 4/12/2023

Γιατί πουλάει πιο πολύ από κάθε άλλο αυτοκίνητο το Opel Corsa;;
Είναι μοντέρνο και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή!
Καίει λίγο σε ταξίδι, ακόμα και με μικρή ιπποδύναμη.
Είναι το καλύτερο σε προσπέραση σε εθνική και 2ο στον επαρχιακό!
Έχει πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και στην βασική του έκδοση.

Τι είναι αυτό που κάνει το Opel Corsa να είναι best-seller;

Το Opel Corsa πουλάει περισσότερο από κάθε αυτοκίνητο ανεξαρτήτου κατηγορίας και μέχρι στιγμής το 2023 έχει σημειώσει 5.661 ταξινομήσεις. Αναλύουμε το μοντέλο και βλέπουμε τα στοιχεία που το κάνουν να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Το Opel Corsa έχει αρκετά ανταγωνιστική τιμή, η οποία ξεκινά από τα 17.900 ευρώ για την έκδοση με τα 75 άλογα, ενώ το μοντέλο με τους 100 ίππους κοστίζει 19.700 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι συγκεκριμένες τιμές αφορούν στο ανανεωμένο Corsa, που έχει γίνει ιδιαίτερα μοντέρνο.

Επιπλέον το αυτοκίνητο καίει λίγο στο ταξίδι, ενώ είναι το καλύτερο σε προσπέραση στον αυτοκινητόδρομο και το δεύτερο γρηγορότερο σε επαρχιακό δρόμο.

Τέλος, ακόμα και η βασική έκδοση έχει καλό εξοπλισμό ασφαλείας.
Ας δούμε αναλυτικά τα δυνατά «χαρτιά» του Opel Corsa.

ΘετικάΤα πράσινα σημεία του Opel Corsa

ΘετικάΕίναι μοντέρνο και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή!

Το Opel Corsa είναι από τα πιο πρόσφατα ανανεωμένα μικρά μοντέλα, και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα μοντέρνο, με το σχεδιασμό του να είναι δυναμικός και σύγχρονος. Παρόλα αυτά η τιμή του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η βασική έκδοση των 75 ίππων κοστίζει 17.900 ευρώ, ενώ το μοντέλο με τα 100 άλογα έχει τιμή 19.700 ευρώ.

ΘετικάΚαίει λίγο σε ταξίδι, ακόμα και με μικρή ιπποδύναμη

Οι μετρήσεις μας έδειξαν πως το Opel Corsa με τον κινητήρα των 100 ίππων έχει κατανάλωση στο ταξίδι 4,8 λτ/100 χλμ, μια επίδοση που είναι καλύτερη από το μέσο όρο της κατηγορίας.

ΘετικάΕίναι το καλύτερο σε προσπέραση σε εθνική και 2ο στον επαρχιακό!

Το Opel Corsa δεν είναι μόνο οικονομικό στο ταξίδι, παράλληλα είναι και αρκετά σβέλτο, αφού το μοντέλο των 100 ίππων είναι το γρηγορότερο στην προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο (80-120 χλμ/ώρα) και το 2ο καλύτερο στη συγκεκριμένη διαδικασία σε επαρχιακό δρόμο (60-100 χλμ/ώρα), όπως είδαμε στο πρόσφατο άρθρο μας όπου αναλύσαμε ποια μικρά προβληματίζουν στην προσπέραση και ποια όχι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα 100 άλογα του Corsa αποδεικνύονται αρκετά «ψυχωμένα», αφού το αυτοκίνητο είναι μπροστά ακόμα και από μοντέλα με 25 ίππους παραπάνω.
Παράλληλα, το Corsa έχει καλά φρένα. Η έκδοση των 100 ίππων θέλει 37,1 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ/ώρα και η ισχυρότερη με τα 130 άλογα χρειάζεται 36,6 μέτρα για την ίδια διαδικασία.
 

ΘετικάΈχει πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και στην βασική του έκδοση

Όπως αναφέραμε, το Opel Corsa στο εισαγωγικό πακέτο εξοπλισμού «Edition» έχει τιμή 17.900 ευρώ. Ο βασικός εξοπλισμός είναι καλός, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, αφού περιλαμβάνει οδηγικά βοηθήματα όπως αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων, προειδοποίηση κόπωσης οδηγού και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.
Επιπλέον, το Corsa της εισαγωγικής έκδοσης διαθέτει LED φώτα, air condition, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες φωτός, cruise control και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε