Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Η Alfa Romeo Tonale έρχεται στις αρχές του 2022

9/4/2021

Η Alfa Romeo βελτιώνει περεταίρω την απόδοση των μηχανικών συνόλων της εντυπωσιακής Tonale, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές του επόμενου έτους. Το Plug-in υβριδικό μοντέλο αναμένεται να έχει ισχύ μεγαλύτερη των 240 ίππων.

Η Alfa Romeo Tonale θα έκανε το ντεμπούτο της φέτος το φθινόπωρο, αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η εταιρεία θα καθυστερήσει την παρουσίαση του μοντέλου κατά 3 μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Philippe Imparato, θέλει να γίνουν ορισμένες αλλαγές και αναβαθμίσεις στα μηχανικά σύνολα.



Πιο συγκεκριμένα, ο Imparato , ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Alfa Romeo τον Ιανουάριο και την οδηγεί στην εποχή του ομίλου Stellantis, ζήτησε να βελτιωθεί η απόδοση του Plug-in υβριδικού συνόλου που θα είναι διαθέσιμο στην Tonale.
Το SUV μοντέλο θα τοποθετείται χαμηλότερα από τη Stelvio και θα χρησιμοποιεί την τετρακίνητη πλατφόρμα του Jeep Compass. Έτσι, παρόλο που δεν γνωρίζουμε επίσημες λεπτομέρειες για τους κινητήρες που θα διαθέτει, αναμένονται να υπάρχουν τα ίδια Plug-in υβριδικά σύνολα, πιθανότατα με περισσότερη ισχύ.

Στο Compass, οι PHEV εκδόσεις έχουν έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων εμπρός, ενώ πίσω βρίσκεται ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο συνοδεύεται από μία μπαταρία 11,4kWh. Το μοντέλο διατίθεται σε 2 εκδόσεις, στις οποίες η συνδυαστική απόδοση είναι 190 και 240 άλογα.



Η Alfa Romeo Tonale εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως concept car πριν από 2 χρόνια στην έκθεση της Γενεύης. Το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται αρκετά στο εντυπωσιακό πρωτότυπο όχημα, αφού οι οπτικές διαφοροποιήσεις θα βρίσκονται κυρίως στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καθώς και στους «παραδοσιακούς» πλευρικούς καθρέπτες, που θα αντικαταστήσουν τις κάμερες που είχε το concept car.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δούμε Quadrifoglio έκδοση της Tonale, ενώ ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα μικρότερο crossover της Alfa Romeo, αδελφό των Citroen C3 Crossback και Opel Mokka, το οποίο θα χρησιμοποιεί την CMP πλατφόρμα του ομίλου Stellantis και είναι πιθανόν να διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις