Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η «Βίβλος» των Turbo.. (Part I)

Διαβάστηκε από 15296 αναγνώστες - 1/10/2020

Πάνω από 100 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκαν οι υπερσυμπιεστές, αρχικά στους αγώνες και έπειτα στα αυτοκίνητα παραγωγής. Σήμερα, αρκετές δεκαετίες αργότερα, οι turbo κινητήρες είναι η βασική γραμμή των αυτοκινητοβιομηχανιών..

Οι συνθήκες στην Παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου, επιβάλουν κινητήρες μικρού κυβισμού με turbo, επομένως είναι καλό να εναρμονιστούμε, έχοντας μάθει όλες τις πληροφορίες για αυτή την παλαιά, αλλά τόσο επίκαιρη τεχνολογία.  Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει η υπερτροφοδότηση στον κινητήρα, αλλά όλα τα τούρμπο δεν είναι ίδια.
Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές, όλες με διαφορετικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους κινητήρων. Σε αυτό το αφιέρωμα θα εξετάσουμε, τι κάνει ένα turbo και πώς λειτουργούν τα εξαρτήματά του, τους διαφορετικούς τύπους τουρμπινών και την επιρροή τους στην απόδοση του μοτέρ – επίσης θα μιλήσουμε και για νέες τεχνολογίες. Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις καλύτερα τον κόσμο των υπερτροφοδοτούμενων αυτοκινήτων...
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις