Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η VW εξελίσσει ανοιχτή έκδοση του ID.3

2/3/2021

Η VW σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα των εκδόσεων του ID.3, και εξετάζει την ιδέα ενός cabrio μοντέλου, δημοσιεύοντας τις πρώτες εικόνες από το πώς θα είναι το νέο, ανοιχτό αυτοκίνητο.

Η VW σκοπεύει να κάνει το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3 ελκυστικό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό αγοραστών γίνεται, και έχει υπό σκέψη τη δημιουργία ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ralf Brandstätter, δημοσίευσε στο LinkedIn επίσημα σκίτσα από το νέο μοντέλο, δηλώνοντας πως η σχεδιαστική ομάδα έχει ήδη κάνει τις αρχικές προτάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει ακόμα σε τελικό σχέδιο.

Όσον αφορά την υλοποίηση της ιδέας, αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, αφού προκειμένου να διατηρηθεί η στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, απαιτούνται εκτεταμένες αλλαγές στο αμάξωμα. Αυτό ενισχύεται και από την εικόνα που βλέπουμε, στην οποία το ανοιχτό VW ID.3 έχει απωλέσει τις πίσω πόρτες και είναι πλέον δίθυρο.



«Ένα ID.3 cabrio; Ακούγεται αρκετά ελκυστικό. Απολαμβάνεις την φύση με την οροφή κατεβασμένη, έχοντας την άμεση, αλλά αθόρυβη, ηλεκτρική δύναμη. Αυτό θα μπορούσε να φέρει μία εντελώς νέα, εξαιρετική αίσθηση ελευθερίας», δήλωσε σχετικά με το αυτοκίνητο ο κ. Brandstätter.
Αυτή τη στιγμή, το VW T-Roc cabriolet είναι το μόνο μοντέλο της εταιρείας με ανοιχτή οροφή. Η ευελιξία της πλατφόρμας MEB που χρησιμοποιείται για το ID.3, σημαίνει πως τα κόστη εξέλιξης και κατασκευής μίας cabrio έκδοσης θα είναι αρκετά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ενός συμβατικού αυτοκινήτου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να δούμε την παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου.

Αν γίνει αυτό, αναμένουμε να δούμε το ανοιχτό VW ID.3 γύρω στο 2023, πιθανότατα παράλληλα με την ανανέωση των υπόλοιπων εκδόσεων του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις