Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Η νέα Plug-In hybrid BMW X2 xDrive25e

27/5/2020

Διαθέσιμη και σε Plug-In υβριδική έκδοση, θα κυκλοφορεί πλέον η Χ2, αφού η BMW παρουσίασε την οικονομική έκδοση ρεύματος, με αυτονομία κίνησης 57 χιλιομέτρων.

Μια ακόμα προσθήκη στα κινητήρια σύνολα που είναι διαθέσιμη η BMW X2, μας παρουσίασε η Γεραμνική βιομηχανία. Η BMW Χ2 xDrive25e δεν έχει διαφορές με τα συμβατικά αδελφάκια της, ωστόσο η θύρα φόρτισης στο μπροστινό αριστερό φτερό, είναι εμφανής.



Η BMW X2 xDrive25e συνδυάζει ένα υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Steptronic έξι ταχυτήτων στέλνει την ισχύ στους μπροστά τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στους πίσω. Το αποτέλεσμα είναι, η συνδυαστική ισχύς 220 ίππων και η μέγιστη ροπή 385 Nm, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 195χλμ./ώρα.


 
H νέα BMW X2 xDrive25e μπορεί να κινηθεί έως 57 χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα, με το ηλεκτρικό μοτέρ να αντλεί ισχύ από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 10 kWh. Εδώ να αναφέρουμε πως, είναι το μοναδικό που λειτουργεί και καθιστά έστω και προσωρινά την Χ2 ως πισωκίνητη. Όταν οδηγείται σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, η μέγιστη ταχύτητα πέφτει στα 135 χλμ./ώρα.
 
Η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες, ενώ μέσω του BMW i Wallbox ο χρόνος της πλήρης φόρτισης μειώνεται σε λίγο πάνω από τρεις ώρες, ενώ έως το 80% σε περίπου δυόμισι ώρες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις