Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Η πρώτη εμφάνιση της νέας Skoda Fabia!

4/12/2020

Η νέα Skoda Fabia εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δρόμο, και όπως φαίνεται είναι πανέτοιμη για να παρουσιαστεί. Δείτε πώς είναι το νέο μοντέλο.

Δύο πρωτότυπα της νέας Skoda Fabia έκαναν την εμφάνισή τους στο δρόμο, με βαρύ καμουφλάζ. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο μοντέλο με αμάξωμα παραγωγής, και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο.

Για αρχή, φαίνεται πως η νέα Fabia έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την τρέχουσα γενιά, και, γνωρίζοντας την πολιτική της εταιρείας, αναμένουμε να είναι πιο μεγάλη από τα αδελφά μοντέλα VW Polo, Seat Ibiza και Audi A1.



Πίσω από τα καλύμματα του οχήματος, μας δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουμε αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Δεν έχουμε σαφή εικόνα του εμπρός μέρους, αλλά φαίνεται πως τα φωτιστικά σώματα είναι μακρόστενα, τεχνολογίας LED και έχουν ενσωματωμένα στο κάτω μέρος τους τα DRL φανάρια, θυμίζοντας την νέα Octavia.

Το πλαϊνό προφίλ του αυτοκινήτου, διαθέτει την γνώριμη εικόνα που έχουν οι τελευταίες γενιές των μοντέλων της Skoda, και τα χερούλια είναι χαμηλά τοποθετημένα. Αυτό κάνει την γραμμή των παραθύρων να φαίνεται πως βρίσκεται ψηλότερα, κάτι που δίνει πρόσθετο δυναμισμό στο αυτοκίνητο. Η τρίτη κολώνα είναι αρκετά πιο παχιά από ότι πριν, και από αυτό καταλαβαίνουμε πως η νέα Fabia θα έχει μεγαλύτερο μήκος από την τρέχουσα.



Πίσω, την προσοχή μας τραβούν τα νέα φώτα, που είναι πλέον οριζόντια και μοντέρνα σχεδιασμένα, ενώ η αεροτομή εξέχει περισσότερο από ότι πριν, χωρίς όμως να είναι υπερβολική.

Εκτός από τους εσωτερικούς ανταγωνιστές, δηλαδή τα προαναφερθέντα VW Polo, Seat Ibiza και Audi A1, το νέο μοντέλο θα έρθει αντιμέτωπο και με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του, όπως μεταξύ άλλων τα Toyota Yaris, Renault Clio, Peugeot 208 και Opel Corsa. Από την άλλη πλευρά, η station wagon έκδοση Fabia Combi, θα είναι ουσιαστικά μόνη της, αφού οι περισσότερες εταιρείες δεν διαθέτουν αντίστοιχες, μικρές wagon προτάσεις στην Ευρώπη.
Όπως τα περισσότερα Skoda, το αυτοκίνητο ενδέχεται να έχει πληθώρα Simply Clever αξεσουάρ και μεγάλο χώρο αποσκευών, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην Combi έκδοση.



Η Skoda έχει ανακοινώσει πως η νέα Fabia θα κάνει το ντεμπούτο της το 2021, και όπως φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα για να την δούμε επίσημα. Όσον αφορά τις δύο εκδόσεις αμαξώματος, κρίνοντας από την Octavia και το Superb, που παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα στην κανονική και wagon μορφή τους, αναμένουμε να γίνει το ίδιο και στο μικρότερο μοντέλο.

Οι κινητήρες της νέας Fabia θα είναι πιθανότατα αποκλειστικά τρικύλινδροι βενζίνης, τόσο turbo όσο και ατμοσφαιρικοί, και θα συνοδεύονται από χειροκίνητα και DSG κιβώτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δούμε κάποια υβριδική πρόταση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις