Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην επίσημη αποκάλυψη του ανανεωμένου Range Rover Sport προχώρησε η Land Rover.

Το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με ένα νέο μπροστινό προφυλακτήρα που ενσωματώνει μεγάλους αεραγωγούς.

Το ανανεωμένο Range Rover Sport προσφέρεται και σε μια νέα plug-in υβριδική έκδοση που ονομάζεται P400e.

Η Land Rover προσφέρει και μια έκδοση SVR, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5.0 λίτρων να παράγει 575 ίππους.

Έφτασε το ανανεωμένο Range Rover Sport

4/10/2017

Στην επίσημη αποκάλυψη του ανανεωμένου Range Rover Sport προχώρησε η Land Rover.

Κοιτάζοντάς το, παρατηρούμε πως το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με ένα νέο μπροστινό προφυλακτήρα που ενσωματώνει μεγάλους αεραγωγούς, ενώ μένοντας στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε την αναβαθμισμένη μάσκα, αλλά και τους Matrix Pixel LED προβολείς.
 
Οι αλλαγές συνεχίζονται στο εσωτερικό, όπου υπάρχει ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας Touch Pro Duo με δύο οθόνες αφής 10 ιντσών, ενώ περαιτέρω διαφοροποιήσεις περιλαμβάνουν τις πρόσθετες θύρες φόρτισης, αλλά και τη δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο χωρίς της χρήση ενός συμβατικού κλειδιού.
 
Σε ότι αφορά τις εκδόσεις εκτός από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου  V6 και V8, το ανανεωμένο Range Rover Sport προσφέρεται και σε μια νέα plug-in υβριδική έκδοση που ονομάζεται P400e. Αυτή διαθέτει ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και μπαταρία ιόντων λιθίου 13.1 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα. Έτσι το μοντέλο παράγει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 404 PS και 640 Nm  ροπής. Από άποψη απόδοσης το Range Rover Sport P400e μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 98 χλμ./ώρα σε 6.3 δευτερόλεπτα πριν φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 22 χλμ./ώρα.

Αναφορικά με την ηλεκτρική ισχύ του μοντέλου, σύμφωνα με την εταιρεία η μπαταρία του επιτρέπει να ταξιδεύει μέχρι και 51 χιλιόμετρα, η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 2 ώρες και 45 λεπτά.
 
Επιπλέον η Land Rover προσφέρει και μια έκδοση SVR, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5.0 λίτρων να παράγει 575 ίππους, φτάνοντας από στάση τα 98 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 4.3 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το μοντέλο αναμένεται κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του επόμενου έτους και η τιμολόγηση ξεκινά στις 61.315 λίρες (69.000 ευρώ περίπου). Το υβριδικό P400e ξεκινάει από 70.800 λίρες (79.872 ευρώ περίπου) ενώ το SVR κοστίζει 99.680 λίρες (112.452 ευρώ περίπου).   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις