Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Και ντίζελ και υβριδική η νέα C-Class

11/10/2018

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε η plug-in υβριδική ντίζελ έκδοση της C-Class με 306 ίππους, από τη Mercedes-Benz, η οποία μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 57 χλμ. με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα.

Η Mercedes-Benz έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιους μήνες τη νέα υβριδική τεχνολογία για τα μοντέλα της τα οποία θα «συνεργάζονται» με κινητήρα πετρελαίου. Σήμερα, όμως, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες τεχνικές πληροφορίες για τον υβριδικό ντίζελ εκπρόσωπο της C-Class, την C300de, που εφοδιάζεται με την τρίτη γενιά υβριδικών συστημάτων της γερμανικής φίρμας.

Αναφορικά με την «καρδιά» της νέας Mercedes C300de, λοιπόν, θα απαρτίζεται από ένα τούρμπο ντίζελ κινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. με ισχύ 194 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 122 ίππων που θα αντλεί ενέργεια από το πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 13,5 kWh οι οποίες φορτίζουν σε περίπου 5 ώρες σε οικιακή πρίζα. Η συνολική ισχύς του υβριδικού συνόλου ορίζεται στα 306 άλογα με την πλούσια ροπή των 700 Nm να είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.400 σ.α.λ..

Υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης είναι το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-Tronic της γερμανικής premium φίρμας το οποίο παρέχει 440 Nm ροπής άμεσα από την εκκίνηση. Αυτή η «έκρηξη» έχει ως αποτέλεσμα τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 5,6 δλ. (5,7 δλ. για το στέισον βάγκον) με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. 

Πέραν των επιδόσεων στον τομέα της ταχύτητας, όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα νούμερα που αφορούν την οικονομία καυσίμου. Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό στρατόπεδο, η νέα C300de έχει ηλεκτρική αυτονομία έως και 57 χλμ. κατά την οποία μπορεί να κινείται με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα, ενώ η μικτή κατανάλωση κατά το πρότυπο μετρήσεων NEDC ορίζεται στα 1,6 λτ./100 χλμ..

Τέλος, σημειώνουμε πως, αργότερα μέσα στη χρονιά η Mercedes-Benz θα λανσάρει και ένα υβδρικό σύνολο βενζίνης για τη C-Class, ενώ το εμπορικό ντεμπούτο της C300de αναμένεται στα μέσα του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις