Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Dacia Bigster

1/4/2021

Ως μέρος της στρατηγικής ευθυγράμμισής της, η Dacia παρουσιάζει το Bigster Concept. Το SUV οφείλει να είναι ο συνδυασμός ενός ξεχωριστού τύπου και ενός έντονου life style, ενώ και η τιμή του θα πρέπει να είναι ως συνήθως προσιτή.

Η Dacia επιθυμεί να επιδείξει το… μέγεθός της με τον πιο σαφή δυνατό τρόπο, όπως φαίνεται κι από το νέο, εκτός δρόμου πρωτότυπό της, το Bigster. Μάλιστα, το όνομα του πρωτότυπου μοντέλου θα συνοδεύει και το αυτοκίνητο παραγωγής. Από πλευράς διαστάσεων, λοιπόν, η πρόταση της ρουμανικής εταιρείας θα κινηθεί στα μέτρα των Toyota RAV4 και Land Rover Discovery Sport. Το μήκος του, πάντως, δε θα ξεπερνά τα 4,60 μ., που το φέρνει να είναι κατά 10 cm πιο μακρύ από το σημερινό VW Tiguan.

Χάρη στα φώτα LED, τα οποία θα τοποθετούνται σε όλα τα μελλοντικά Dacia, τα αυτοκίνητα της θυγατρικής της Renault θα δείχνουν οπωσδήποτε υψηλότερου επιπέδου, σε ό,τι αφορά την ποιότητά τους, χωρίς, όμως, να επηρεάζεται δραματικά το κόστος τους. Όσο για το σχεδιαστικό στιλ, αυτό καθ αυτό, πολλοί λένε ότι θα μπορούσε να αποτελεί έναν όμορφο συνδυασμό στοιχείων των Audi και Volvo.

Βέβαια, οι εκτός δρόμου… διαθέσεις του Bigster αποτυπώνονται με σαφήνεια τόσο στο μέγεθος των θόλων των τροχών, όσο και στην πληθώρα των πλαστικών προστατευτικών χαμηλά και γύρω από το αυτοκίνητο. Φυσικά, όλα αυτά τα στοιχεία δε θα αυξήσουν το κόστος του, αλλά θα ενισχύσουν το off-road προφίλ του. Με δεδομένο ότι πρόκειται για το μεγαλύτερου μεγέθους επιβατικό της Dacia, αναμένεται και οι χώροι του στο εσωτερικό να είναι άνετοι. Άλλωστε, στην ίδια πλατφόρμα βασίζονται το Renault Captur και το Nissan Juke, κάτι που σημαίνει, πως στο πλαίσιο της συνεργασίας των θυγατρικών της Renault και της Nissan, το Bigster έχει τη δυνατότητα χρήσης ακόμα και οποιουδήποτε κινητήρα είτε συμβατικής τεχνολογίας (βενζίνης ή diesel), είτε νεώτερης. Επομένως, δεν αποκλείεται να δούμε κάποια στιγμή το Bigster και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο!

Όπως και να ‘χει, στόχος της Dacia και των… ανωτέρων της, βεβαίως-βεβαίως, είναι ο προσανατολισμός του συγκεκριμένου μοντέλου να δείχνει πιο πολύ τα SUV πόλης, με αποτέλεσμα η αναμενόμενη τιμή του να μην ξεπερνά το όριο των 20.000 ευρώ. Κάντε, όμως, λίγη υπομονή, ακόμη. Θα διασταυρώνουμε όλες τις πληροφορίες μας κάθε φορά όταν προκύπτουν νεώτερες. Στο κάτω-κάτω, το Dacia Bigster αναμένεται να παρουσιαστεί στην τελική μορφή του το 2024.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις