Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lancia: Νέα Ypsilon το 2024, νέα Delta το 2028

Lancia: Νέα Ypsilon το 2024, νέα Delta το 2028

23/5/2022

Με τρία νέα μοντέλα θα γίνει η αναγέννηση της Lancia, τα οποία θα παρουσιάζονται άνά δύο χρόνια και με μοναδικό στόχο την κάλυψη του 50% της αγοράς.

«Το πρώτο βήμα για μια αξιόπιστη και αξιοσέβαστη premium μάρκα»

Μέχρι το 2028 οι πωλήσεις της Lancia θα αποτελούνται από ηλεκτρικά μοντέλα
Ο Luca Napolitano, CEO της Lancia παρουσίασε το δεκαετές πλάνο της αναβίωσης της ιταλικής φίρμα  λέγοντας «Η Lancia κάνει την είσοδο της στην Ευρώπη και παράλληλα το πρώτο της βήμα ώστε να είναι μια αξιόπιστη και αξιοσέβαστη premium μάρκα. Το δεκαετές μας πλάνο, το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα παίρνει μορφή. Είμαστε μια κομψή Ιταλική μάρκα και αυτή είναι η Αναγέννηση μας. Η καινοτομία και η διαχρονική σχεδίαση αποτελούσαν πάντα βασικές μας αξίες και σε αυτές θέλουμε να προσθέσουμε και τη βιωσιμότητα, την πελατοκεντρική προσέγγιση και την υπευθυνότητα, γιατί κοιτάζουμε το μέλλον με μεγάλη φιλοδοξία».

Νέα Ypsilon το 2024 και νέα Delta το 2028

Η αρχή για τη μάρκα θα γίνει το 2024 με το νέα Lancia Ypsilon, το οποίο θα έχει  μήκος περίπου 4 μέτρα και θα ανήκει στο B segment (supermini), ενώ αναμένεται να διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Μετά από δύο χρόνια, το 2026 θα λανσαριστεί η νέα «ναυαρχίδα» της μάρκας -πιθανόν το crossover με όνομα Aurelia- η οποία με μήκος 4,6μ. θα μπει δυναμικά στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς. Η πολυαναμενόμενη Lancia Delta θα κάνει το ντεμπούτο της το 2028, με μία εμφάνιση που θυμίζει το θρυλικό μοντέλο, έχοντας μυώδες παρουσιαστικό με κάθετες γραμμές και μήκος 4,4μ.

Με αυτά τα τρία νέα μοντέλα, η Lancia θα καλύψει το 50% της Ευρωπαϊκής αγοράς αντιπροσωπεύοντας τη Stellantis στις premium και luxury κατηγορίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν ανακοινωθεί παλαιότερα στη παρουσίαση του σχεδίου «Dare Forward 2030».

Αμιγώς ηλεκτρική από το 2028

Τα σχέδια της Lancia είναι ξεκάθαρα στραμμένα στην ηλεκτροκίνηση, αφού από το 2026 η μάρκα θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2028 θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκτός από αυτά, η Lancia θα χρησιμοποιήσει νέα καινοτόμα υλικά όντας η μάρκα του Ομίλου με το μεγαλύτερο ποσοστό αξιοποίησης ανακυκλωμένων υλικών. Σχεδόν το 50% των επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή ο οδηγός και οι επιβάτες θα είναι κατασκευασμένες από οικολογικά υλικά, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις