Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 310 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Μας συστήθηκε η υβριδική Panamera

26/9/2017

Τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo έδωσε στο κοινό η Porsche, αποκαλύπτοντας το νέο μέλος της οικογένειας της.

 
Με στόχο να πωληθεί παράλληλα με την έκδοση hatchback, το υβριδικό όχημα τύπου plug-in, έχει ένα twin-turbo V8 κινητήρα 4.0 λίτρων, ο οποίος του δίνει ισχύ 550 ίππων, υποστηριζόμενος από ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14.1 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 136 άλογα. Έτσι ο συνδυασμός τω δύο κινητήρων προσφέρει στο μοντέλο συνολική ισχύ 680 ίππων και 850 Nm ροπής.
 
Χάρη στο σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει η Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 310 χιλιομέτρων ανά ώρα.
 
Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως σύμφωνα με την εταιρεία το μοντέλο καταναλώνει 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 49 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Όταν η μπαταρία εξαντληθεί τότε μπορεί να επαναφορτιστεί από 2,4 έως και 6 ώρες ανάλογα με τον φορτιστή και τη σύνδεση ρεύματος.
 
Το μοντέλο στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και πέντε επιβάτες, ενώ δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε τον χώρο αποσκευών, στον οποίο μπορεί να αποθηκεύσει κανείς μέχρι και 425 λίτρα, κάτι το οποίο μπορεί να επεκταθεί σε 1.295 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα διπλώσουν.
 
Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo διατίθεται προς παραγγελία με την τιμή της να ξεκινά από τα 188.592, ενώ σε ότι αφορά την Αμερική το κόστος απόκτησης κάνει εκκίνηση από τα 188.400 δολάρια.  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις