Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κάθε Cayenne Coupe διαθέτει μια τεράστια γυάλινη πανοραμική οροφή 2.16 τετραγωνικών μέτρων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Porsche Cayenne Coupé 550 PS (+video)

22/3/2019

Ένα πιο σπορ μοντέλο προστέθηκε στην «οικογένεια» της Cayenne, στην τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV, όπως παρουσίασε η Porsche και επίσημα.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα coupe αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η κεκλιμένη οροφή η οποία τη συνδέει οπτικά με τη μικρότερη αδελφή της, Panamera. Οι νέες γωνίες δίνουν ένα μεγαλύτερο βάθος στο παρμπρίζ αλλά και πιο στενή κολόνα Α. Η άκρη της οροφής είναι χαμηλότερη κατά 20 χιλιοστά ενώ οι νέες πίσω πόρτες και τα ανασχεδιασμένα φτερά μεγαλώνουν το πλάτος της Cayenne Coupe κατά 18 χιλιοστά.


 
Κάθε Cayenne Coupe διαθέτει μια τεράστια γυάλινη πανοραμική οροφή 2.16 τετραγωνικών μέτρων. Παρούσα είναι επίσης και μία αεροτομή, η οποία συνδυάζεται με ένα μικρό αεροδυναμικό χείλος που εδρεύει κάτω από το πίσω τζάμι.

Περνώντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων κατά το λανσάρισμα η Porsche Cayenne Coupé θα είναι διαθέσιμη με δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή ενός εξακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 3,0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 340 ίππους και και 450 Nm ροπής. Μάλιστα έχοντας προσαρμοσμένο το πακέτο Sport Chrono το μοντέλο κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητα να ανέρχεται στα 243 χλμ./ώρα.
 


Στην κορυφαία της έκδοση η Cayenne Turbo Coupé εφοδιάζεται από τον 4,0 λίτρων V8 twin-turbo κινητήρα που προσφέρει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Η Cayenne Turbo Coupé επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητα να μετράται στα 286 χλμ./ώρα.
 
Η νέα Porsche Cayenne Coupe ξεκινά στην αγορά της Γερμανίας από 83.711 ευρώ και η πιο ισχυρή Cayenne Coupe Turbo από  146.662 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις