Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Nέα BMW i3: αυτονομία 450 χλμ. με κόστος φόρτισης 4 ευρώ

28/8/2017

Μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών στις μπαταρίες, η γερμανική εταιρία είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία στην νέα i3.

Η BMW, ως μία ακόμη εταιρία που στοχεύει καθαρά στην ηλεκτροκίνηση, σχεδιάζει να ανανεώσει το i3 hatchback και να το προσφέρει με αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία.

Το i3 με την 94 Αh μπαταρία έχει αυτονομία 300 χλμ ωστόσο, η εταιρία φαίνεται πως σχεδιάζει να αυξήσει και άλλο την αυτονομία μέσω μιας 120 Αh μπαταρίας. Φήμες θέλουν την αυτονομία να αυξάνεται  περίπου κατά 60% ενώ θα παρουσιαστεί πρώτη φορά  μετά από την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Επειδή το μεγάλο στοίχημα πέρα από την αυτονομία είναι και η φόρτιση, αυτή διαρκεί 10-11 ώρες για το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών από απλό οικιακό δίκτυο, ενώ σε δημόσιο δίκτυο με ταχυφορτιστή μπορεί να πέσει στα 35 λεπτά έως και 4 ώρες.

Η κατανάλωση του i3 94Ah παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, καθώς τα 100 χλμ. θα κοστίσουν στον ιδιοκτήτη από 1,6 έως 2,3 ευρώ, ενώ μία πλήρη φόρτιση κοστίζει περίπου 3,5 έως 4,9 ευρώ.

Ανάλογα με το τι θα καταφέρουν και θα προσφέρουν μάρκες όπως η Tesla, η Νissan με το Leaf κτλ. η BMW θα αποφασίσει εάν θα προσφέρει την  μεγαλύτερη αυτή μπαταρία στη βασική έκδοση ή όχι.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις