Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Νέο Audi RS Q8 με τη σφραγίδα ABT

Διαβάστηκε από 12469 αναγνώστες - 16/10/2020

730 άλογα, 50mm χαμηλότερη ανάρτηση και εξάτμιση ρυθμιζόμενης έντασης. Το νέο Audi RS Q8 by ABT μας εντυπωσιάζει και είναι αντάξιο της Lamborghini Urus.

Η ABT, η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων που έχει αγαστή συνεργασία με την Audi, παρουσίασε την βελτιωμένη εκδοχή του Audi RS Q8. Το ήδη κορυφαίο Γερμανικό sport crossover μετατρέπεται σε εξωφρενικά γρήγορη κατασκευή που κοιτάζει στα μάτια την Lamborghini Urus, χάρη στις καθολικές βελτιώσεις που έχουν γίνει τόσο στον τομέα του κινητήρα, όσο και σε αυτόν της ανάρτησης.

Για να είμαστε πιο σαφείς, η ABT προσφέρει δύο στάδια αναβάθμισης του κινητήρα: Το… μικρό, κάνει τον V8 να αποδίδει 691 ίππους, 100 παραπάνω από την εργοστασιακή έκδοση, καθώς και 880 Nm ροπής. Αν αυτό το νούμερο σας άφησε αδιάφορους, τότε έρχεται το δεύτερο στάδιο της ABT, που έρχεται να βγάλει και άλλα κρυμμένα άλογα από τον τετράλιτρο κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 730 ίππους και 920 Nm ροπής.



Στον τομέα των αναρτήσεων, η ABT παρέχει το Level Control το οποίο παρεμβαίνει στην εργοστασιακή αερανάρτηση του αυτοκινήτου με 3 στάδια. Το πρώτο, με την ονομασία Comfort, χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 25 χιλιοστά. Το δεύτερο στάδιο, το Dynamic, κάνει αυτό που περιγράφει η ονομασία του και χαρίζει έξτρα δυναμισμό στο αυτοκίνητο αφού το χαμηλώνει άλλα 15 χιλιοστά. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, που ονομάζεται Coffee, φέρνει το crossover 10mm ακόμα πιο κοντά στο έδαφος, κάνοντας το αυτοκίνητο 50mm χαμηλότερο σε σχέση με το εργοστασιακό.

Εκτός αυτού, η ABT βελτιώνει και το σύστημα εξάτμισης του Audi RS Q8. Η ανανεωμένη εξάτμιση περιλαμβάνει 2 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα κλαπέτα, τα οποία όταν ανοίξουν, εκτός από «πολεμικό» ήχο προσφέρουν και καλύτερες επιδόσεις, καθώς μειώνεται το backpressure, και καταλήγει σε 4 ανθρακονημάτινες απολήξεις, που αγκαλιάζονται από το μαύρο γυαλιστερό πλάισιο στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.



Αν το ανθρακόνημα στις εξατμίσεις δεν σας αρέσει, η γερμανική εταιρεία προσφέρει και εναλλακτική με γυαλισμένες απολήξεις με χαρακτό το λογότυπο ABT.
Στον τομέα της εμφάνισης, το θηριώδες ABT RS Q8 διαφοροποιείται διακριτικά από τα εργοστασιακά μοντέλα με carbon προσθήκες στην πίσω αεροτομή και επίσης carbon αεραγωγούς στα φτερά.

Οι ζάντες που προσφέρει η ABT για το RS Q8 είναι 23 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και διαμανταρισμένο φινίρισμα στο στεφάνι, ενώ οι κοίλες ακτίνες διαιρούνται στις άκρες.



Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια εντυπωσιακή έκδοση ενός ήδη εντυπωσιακού μοντέλου: Το εργοστασιακό RS Q8 έχει επιδόσεις 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα, στάνταρ πίσω μπλοκέ διαφορικό ενώ και ο εξοπλισμός του είναι πλήρης από τη βασική έκδοση, αφού περιλαμβάνει Matrix LED φώτα, ψηφιακό καντράν 12,3 ιντσών και ηχοσύστημα της κορυφαίας high-end εταιρείας Bang & Olufsen με 17 ηχεία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις