Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Νέο Ford Kuga Hybrid με 187 PS και 1000km αυτονομία!

18/11/2020

Η Ford παρουσίασε τη νέα πλούσια εξοπλισμένη έκδοση του Ford Kuga, η οποία έχει 1000km αυτονομία, 187 ίππους, είναι τετρακίνητη και δεν χρειάζεται φόρτιση.

Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Ford Kuga Hybrid, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την υβριδική γκάμα του μοντέλου, που μέχρι στιγμής αποτελούταν από το Plug-in Hybrid και το EcoBlue Hybrid.

Το Ford Kuga Hybrid μπορεί να φορτίζει μόνο του τις υδρόψυκτες 1,1KWh μπαταρίες, χωρίς εξωτερική πηγή ενέργειας. Ο βενζινοκινητήρας είναι τετρακύλινδρος 2500 κυβικών, δουλεύει σε κύκλο Atkinson, και σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό κινητήρα αποδίδει 190 ίππους. Η μετάδοση είναι μεν CVT, αλλά προσομοιώνει τις αλλαγές ταχυτήτων που έχουν τα συνηθισμένα κιβώτια, έτσι ώστε να μην «ξενίζει» όσους οδηγούν πρώτη φορά αυτοκίνητο με CVT, ενώ σύμφωνα με τον Glen Goold, τον επικεφαλή μηχανικό του project, «η λειτουργεία προσομοίωσης  των αλλαγών ταχυτήτων κάνει το Ford Kuga Hybrid πιο ελκυστικό στην οδήγηση, ενώ επίσης μειώνει τον θόρυβο του κινητήρα».



Το νέο μοντέλο έχει επιδόσεις 0-100km/h σε 9,1 δευτερόλεπτα και η μέση κατανάλωσή του είναι 5,4lt/100km. Οι εκπομπές CO2 είναι 125g/km σε κύκλο WLTP.
Η Ford δηλώνει πως το ρεζερβουάρ 54 λίτρων χαρίζει στο νέο Kuga Hybrid 30% μεγαλύτερη αυτονομία από την Plug-In υβριδική έκδοση, και με ένα μόνο γέμισμα μπορεί να βγάλει 1000 km!

Ο κινητήρας επίσης εκμεταλλεύεται τη θερμότητα των καυσαερίων για να φτάσει νωρίτερα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτροκίνητα μετά την κρύα εκκίνηση σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
Εκτός αυτού, το νέο Ford Kuga Hybrid έχει την ελκτική ικανότητα 1600kg, ενώ παράλληλα θα είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο Kuga που θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση, σε συγκεκριμένες αγορές.

Η Ford θα διαθέσει το Kuga Hybrid σε 3 εκδόσεις: ST Line, ST Line X και Vignale. Όλα τα μοντέλα θα έχουν στον βασικό εξοπλισμό το FordPass Connect modem, το οποίο προσφέρει ζωντανές πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους καθώς και απομακρυσμένες υπηρεσίες μέσω της mobile εφαρμογής FordPass, που περιλαμβάνουν ξεκλείδωμα και κλείδωμα του αυτοκινήτου, απομακρυσμένη εκκίνηση του κινητήρα και εντοπισμό του οχήματος, όλα αυτά από το κινητό του ιδιοκτήτη.
Το σύστημα infotainment SYNC 3 με την οθόνη αφής 8 ιντσών είναι προαιρετικό, όπως προαιρετικό είναι και το premium ηχοσύστημα της B&O.



Τέλος, το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετά βοηθητικά συστήματα για τον οδηγό, όπως προσαρμοστικό Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων ορίου ταχύτητας, ενεργητικό Park Assist και νέο σύστημα διατήρησης λωρίδας με έλεγχο τυφλού σημείου.




 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις