Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η τρίτη γενιά του Toyota Auris έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Βασισμένο στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του.

Στα μηχανικά σύνολα, η φίρμα αναμένεται να προσφέρει το Auris με τρεις επιλογές.

Ήρθε το νέο Toyota Auris

6/3/2018

Η τρίτη γενιά του Toyota Auris έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχοντας ένα νέο εξωτερικό σχεδιασμό, ενώ παράλληλα έρχεται και υβριδική.

Βασισμένο στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του έχοντας αυξήσει το συνολικό του μήκος κατά 40 χιλιοστά, τα οποία έχουν  απορροφηθεί σε όλο το μήκος του μεταξόνιου. Το ύψος του hatchback έχει μειωθεί κατά περίπου 25 χιλιοστά και το καπό είναι τοποθετημένο χαμηλότερα έχοντας προσδώσει σύμφωνα με την εταιρεία την ασφάλεια καθώς η ορατότητα είναι καλύτερη.
 
Σε ότι αφορά την εξωτερική σχεδίαση, στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε το νέο Auris να έχει νέα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν το σχηματισμό του «Λ», όπου είναι ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας. Το πάνω μέρος της γρίλιας που φιλοξενείται το σήμα της φίρμας είναι αρκετά στενό, ενώ χαμηλότερα ο προφυλακτήρας τονίζεται από το σπόιλερ αλλά και τον μεγάλο αεραγωγό.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, οι δυναμικές γραμμές που βρίσκονται και το καπό, διαρρέουν όλο το πλαϊνό μέρος του αμαξώματος και καταλήγουν στο πίσω μέρος, όπου είναι τοποθετημένα τα φωτιστικά σώματα τύπου «μπούμερανγκ», ενώ τα βλέμματα τραβούν οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί η μικρή αεροτομή στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ, η οποία είναι σε μαύρο χρώμα, όπως και όλη η οροφή για να δίνει στο αυτοκίνητο το στοιχείο της διχρωμίας.
 
Σε ότι αφορά το εσωτερικό η εταιρεία δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα κάποιες εικόνες, ωστόσο και αυτό αναμένεται να έχει ένα διαφορετικό σχεδιασμό, ο οποίος λέγεται πως θα συνάδει με το εξωτερικό.
 
Τέλος, περνώντας στα μηχανικά σύνολα, η φίρμα αναμένεται να προσφέρει το Auris με τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή του 1.2 λίτρων υπετροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα που προφέρει 122 ίππους και από κει και πέρα υπάρχουν δύο υβριδικές εκδόσεις με τον 1.8 λίτρων κινητήρα, ο οποίος προσφέρει 180 ίππους και αυτή του νέου 2λιτρου κινητήρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις