Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Volkswagen Golf GTI TCR

5/9/2019

Το Golf GTI είναι το πιο πετυχημένο σπορ χάτσμπακ στον κόσμο, ένα πραγματικό icon της γρήγορης καθημερινής οδήγησης. Από το αρχέτυπο GTI του 1976 έχουν περάσει 7 γενιές και 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις, με το DNA του μοντέλου να παραμένει αυθεντικό, με συμπαγείς διαστάσεις, χαμηλό βάρος, ισχυρό κινητήρα, καλοζυγισμένη ανάρτηση και φυσικά δυναμική εμφάνιση.

Και επειδή η φαντασία και οι δυνατότητες των μηχανικών της Volkswagen δεν γνωρίζουν όρια, εγένετο Golf GTI TCR! Μία ειδική έκδοση βγαλμένη από το Motorsport και τον δύο φορές κατακτητή του πρωταθλήματος TCR (Touring Car Racing, διάδοχο του διάσημου WTCC), που διεξάγεται με περτροφοδοτούμενα, δίλιτρα/τετρακύλινδρα χάτσμπακ ή σεντάν παραγωγής, με κίνηση μόνο εμπρός. Το κορυφαίο πλέον GTI έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν ασυναγώνιστο.



Ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος TSI αποδίδει 290 PS (213 kW) από τις 5.400 έως τις 6.400 σ.α.λ. προσφέροντας 45 PS (33 kW ) επιπλέον από το Golf GTI Performance. Ακόμη και χαμηλά, το Golf GTI TCR είναι σε θέση να προσφέρει 200 Nm από τις μόλις 1.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή του αγγίζει τα 380 Nm σε ευρεία περιοχή στροφών (από τις 1.950 έως τις 5.300 σ.α.λ.) προσφέροντας τη δύναμη που ζητά ο οδηγός κάθε φορά που πατά το δεξί πεντάλ.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις