Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε το νέο Peugeot 208

Διαβάστηκε από 29428 αναγνώστες - 9/11/2019

Η δεύτερη έκδοση του γαλλικού μικρού Peugeot 208 έρχεται με νέους κινητήρες και μοντέρνα αισθητική. Εμείς, κάναμε μαζί του ήδη έναν πρώτο δοκιμαστικό γύρο και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Η Peugeot δείχνει τα αιχμηρά δόντια της... Ναι, τα εντυπωσιακά φώτα LED στην πρόσοψη του ανανεωμένου νέου Peugeot 208 παραπέμπουν τουλάχιστον σε ένα αρπακτικό ζώο. Ωστόσο, πόσο πολύ ή δυνατά δαγκώνει το μικρό λιοντάρι, το αποδεικνύουν οι εντυπώσεις μας έπειτα από την πρώτη μας οδηγική επαφή μαζί του. Το μήκους 4,06 m Peugeot 208, μοιράζεται την τεχνολογία του με το μεγαλύτερο αδερφό του (το 308), αλλά και με το -εντός του ομίλου PSA- αδερφό Opel Corsa. Επομένως, οι βάσεις είναι καλές και πρώτη απόδειξη είναι οι άνετοι εσωτερικοί χώροι. Στις δύο μπροστινές θέσεις θα καθίσουν άνετα και οι πιο μεγαλόσωμοι, ενώ στις πίσω ικανοποιητικά θα αισθανθούν δύο επιβάτες ύψους έως και 1,80 m. Την ίδια στιγμή θεωρούμε πως η αύξηση του ύψους της πίσω σειράς θέσεων, αναβαθμίζει πλέον πραγματικά το επίπεδο της άνεσης και στηρίζει τη χαλαρή στάση του σώματος κατά το κάθισμα.



Αντιθέτως, πιο αγχωμένος αποδεικνύεται τελικά ο οδηγός, στον οποίο οι ογκώδεις πίσω κολώνες περιορίζουν την ορατότητα. Ο χώρος φόρτωσης συρρικνώθηκε σε σχέση με την απερχόμενη έκδοση στην πράξη κατά 20 λίτρα και, με την πλάτη της πίσω σειράς καθισμάτων όρθια, έχει όγκο 265 λίτρων, κάτι που σημαίνει πως είναι ένας από τους μικρότερους της κατηγορίας. Βέβαια, για περισσότερο χώρο είναι δυνατή η αναδίπλωση της πίσω σειράς θέσεων, αλλά τότε προκύπτει ένα άβολα ψηλό σκαλοπάτι στο πάτωμα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις