Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Fiat Panda CNG: Το μοναδικό με 5 αστέρια

29/1/2019

Ο γερμανικός οργανισμός ADAC, έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστέρων, στο Fiat Panda CNG, όντας το μοναδικό μοντέλο εσωτερικής καύσης με τέτοια αξιολόγηση.

Το φυσικό αέριο (CNG) αποτελεί το φιλικότερο προς το περιβάλλον καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού λόγω της χημικής του σύστασης η καύση του εκπέμπει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τη βενζίνη, το πετρέλαιο, αλλά και το υγραέριο (LPG). Η Fiat έχει εστιάσει εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο καύσιμο έχοντας στο δυναμικό της επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκινήτα που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο. Ήδη, η ιταλική φίρμα έχει διαθέσει περισσότερα από 750.000 οχήματα CNG, με δημοφιλέστερο μοντέλο να αποτελεί το Panda CNG.
 

Ενδεικτικά ως προς τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, ένα όχημα που χρησιμοποιεί για την κίνηση του φυσικό αέριο εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) κατά 25%, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έχει εξαιρετικά χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) και μονοξειδίου του άνθρακα (CO). Τέλος μηδενικές είναι οι εκπομπές σωματιδίων, σύμφωνα πάντα με το ιταλικό στρατόπεδο, αφού το φυσικό αέριο δεν περιέχει στη σύνθεση του θείο (S). 

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η σημαντικότητα της βαθμολόγησής του, τα υπόλοιπα έξι αυτοκίνητα που κατέκτησαν τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων ήταν όλα αμιγώς ηλεκτρικά. Υπογραμμίζουμε πως, το Fiat Panda CNG, παράλληλα με τον οικολογικό του χαρακτήρα, διαθέτει αυτονομία άνω των 1.000 χλμ. χάρη στις δεξαμενές φυσικού αερίου (12 κιλά), αλλά και το ρεζερβουάρ βενζίνης (35 λίτρα), και συνδυάζει ιδανικά την οικονομία καυσίμου (λιγότερο από 3 ευρώ/100 χλμ.) με τη χρηστικότητα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, το Panda CNG είναι ετοιμοπαράδοτο στην τιμή των 11.990 ευρώ και καλύπτεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις