Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Opel Manta: Ηλεκτρικό SUV από το 2025

Opel Manta: Ηλεκτρικό SUV από το 2025

Διαβάστηκε από 6027 αναγνώστες - 7/9/2022

Οι φήμες θέλουν το θρυλικό Opel Manta να επιστρέφει στην «ενεργό δράση» με εντελώς διαφορετική εμφάνιση και χαρακτήρα, αυτή ενός 5θυρου coupe crossover, το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το 2025.

Η αναβίωση του Opel Manta

Το ότι η Opel θέλει να αναβιώσει ένα από τα εμβληματικότερά της μοντέλα δεν αποτελεί φήμη, αφού στο παρελθόν είχε ανακοινώσει πως το Manta αποτελεί προτεραιότητα στα πλάνα της. Αρκετοί θα θυμάστε και το πρωτότυπο Manta GSe ElektroMOD που είχε παρουσιάσει παλιότερα, κάτι που όμως δε θα δούμε να μπαίνει σε παραγωγή.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Στα χνάρια του Peugeot 408

Αντιθέτως, το όνομα Manta θα δοθεί σε ένα νέο μοντέλο που θα ανήκει σε μία ανερχόμενη κατηγορία, αυτή των SAC. Για να πάρετε μία γεύση από αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο δυναμικό Peugeot 408, το οποίο θα αποτελεί και το γαλλικό αδερφάκι του.

Από 170 έως 254 ίππους, αυτονομία 700 χλμ.

 Έτσι λοιπόν, το νέο Opel Manta θα έχει πεντάθυρο αμάξωμα με coupe αεροδυναμική σχεδίαση και θα βασίζεται στη νέα STLA Medium πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη προορίζεται μόνο για ηλεκτρικά οχήματα, με την Stellantis να προσφέρει ηλεκτροκινητήρες απόδοσης από 170 έως και 254 ίππους σε συνδυασμό με μπαταρίες χωρητικότητας από 87 έως 104 kWh. Η αυτονομία του νέου ηλεκτρικού crossover εκτιμάται στα 700 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, ενώ θα υποστηρίζεται και η χρήση ταχυφορτιστή.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε