Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Opel Rocks-e: Ήρθε στην Ελλάδα
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Rocks-e: Ήρθε στην Ελλάδα

8/9/2022

Στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Opel Rocks-e.

1η εμφάνιση στο ελληνικό κοινό

Όσοι επισκεφτούν την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μικροσκοπικο τετράτροχο όχημα της Opel, το νέο Rocks-e.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μπορεί να οδηγηθεί από 16 χρονών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Το Opel Rocks-e όπως και το γαλλικό «αδερφάκι» του, Citroen Ami, είναι ένα μικροσκοπικό διθέσιο τετράτροχο όχημα με μηδενικούς ρύπους. Οι διαστάσεις του θα λέγαμε πως είναι… λιλιπούτειες, με μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και συνολικό βάρος μόλις 471 κιλά. Το Opel Rocks-e μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), οπότε και αποτελεί το «εισιτήριο» όχι μόνο για τον κόσμο του αυτοκινήτου αλλά και της ηλεκτροκίνησης.

Απόδοση 8 ίππων και αυτονομία 75 χλμ.

Το Opel Rocks-e όντας ηλεκτρικό, διαθέτει μία μπαταρία 5,5 kWh που για να φορτίσει πλήρως χρειάζεται σχεδόν 4 ώρες σε μία απλή οικιακή πρίζα, ενώ συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 8 ίππων. Η αυτονομία του ανέρχεται έως τα 75 χλμ. κατά τα πρότυπα WLTP, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 45 χλμ./ώρα. Άλλο ένα όπλο του Rocks-e για να αντιμετωπίσει τη ζούγκλα της πόλης, είναι ο μικρός κύκλος στροφής των μόλις 7,2 μέτρων, γεγονός που του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στις κλειστές στροφές αλλά και στις μανούβρες στο παρκάρισμα. Μιλώντας για αυτό, όπως γίνεται κατανοητό το Opel Rocks-e χωράει σχεδόν παντού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε