Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πλήρως ηλεκτρική έκδοση του ΜΙΝΙ

26/7/2017

Η BMW έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τη μελλοντική της στρατηγική όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου ηλεκτρικού MINI.

Σχεδιασμένο για παραγωγή το 2019, το ηλεκτρικό MINI δεν θα είναι ένα ανεξάρτητο μοντέλο. Αντίθετα θα είναι μια παραλλαγή του τρίθυρου Hatchback.
 
Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα κατασκευάζεται στο κέντρο ηλεκτρικών ερευνών της BMW στη Βαυαρία πριν εγκατασταθεί στο νέο μοντέλο στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, με τη BMW να έχει αποφασίσει να κρατήσει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρά τον κίνδυνο που σχετίζεται με την Brexit.
 
Το BMW Group αναμένει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν μεταξύ 15 και 25% των πωλήσεων έως το 2025. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως η νομοθεσία, τα κίνητρα του κράτους και η ύπαρξη υποδομών φόρτισης που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην εκάστοτε αγορά, το BMW Group θα αναπτύξει αρθρωτές πλατφόρμες που θα μπορούν να φιλοξενούν και τις τρεις μορφές κινητήρων: μηχανή εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικό σύστημα και πλήρως ηλεκτρικό.
 
Η BMW επανέλαβε επίσης ότι θα παρουσιάσει το i8 Roadster το 2018, με μια ηλεκτρική έκδοση της X3 να κυκλοφορεί το 2020 και το iNext το 2021.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις