Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η χρήση των infotainment είναι επικίνδυνη όσο των κινητών

Διαβάστηκε από 11682 αναγνώστες - 11/5/2020

Οι τεράστιες οθόνες και τα συστήματα infotainment έχουν πραγματικά «κατακτήσει» την αυτοκίνηση στις μέρες μας. Πόσο επικίνδυνος είναι όμως ο χειρισμός τους κατά την διάρκεια της οδήγησης, αν αναλογιστούμε πως η χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι μια από τις κυριότερες αιτίες ατυχημάτων στις μέρες μας?

Την τελευταία 10ετια οι αλλαγές στα νέα μοντέλα αυτοκινήτου είναι ραγδαίες. Η ψηφιακή τεχνολογία και οι τεράστιες οθόνες, κατέκτησαν τον χειρισμό συστημάτων «διασκέδασης» αλλά και λειτουργιών των αυτοκινήτων μας. Η εποχή που τα αυτοκίνητα είχαν ένα ραδιόφωνο και αργότερα ένα κασετόφωνο, μοιάζουν με «Αρχαία Ιστορία».



Με την πάροδο των ετών, βρεθήκαμε μπροστά στην μόδα του in car entertainment, όπου τα ηχοσυστήματα και οι κάμερες τηλεόρασης, είχαν γίνει must! Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, η υπερβολή έκανε και εδώ την εμφάνιση της και φτάσαμε να συναντάμε αυτοκινούμενες «Ντισκοτέκ»…



Αμέτρητοι οδηγοί (συνήθως νεαρής ηλικίας) ξόδευαν πολλά χρήματα σε ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων ώστε να προσθέσουν στο αυτοκίνητο τους αναρίθμητα ηχεία και ενισχυτές, αλλά και πιο άνετα οικονομικά οδηγοί, γέμιζαν τα αυτοκίνητα με οθόνες τηλεόρασης σε προσκέφαλα καθισμάτων αλλά και στον ουρανό. Οι εποχές άλλαξαν λοιπόν, και η εξέλιξη έφερε τα συστήματα infotainment.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις