Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πόθος το Firebird

21/9/2017

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσίασε ένα ψηφιακό σχέδιο για το Firebird, το μοντέλο που για πολλά χρόνια ανταγωνιζόταν τις Mustang και Camaro. Δείτε το!

Από το 1967 μέχρι το 2002, η Pontiac κατασκεύαζε το Firebird, ένα πραγματικό pony car που ανταγωνιστούσε την Ford Mustang και την Chevrolet Camaro.
 
To Firebird εξοπλιζόταν με 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες, κίνηση στους πίσω τροχούς και έφτανε σε απόδοση τους 334 ίππους. Δυστυχώς, μετά από 35 χρόνια στην αγορά, η παραγωγή του σταμάτησε και λίγο αργότερα όλη η Pontiac αφανίστηκε.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιοι σαν το ανεξάρτητο σχεδιαστή Kasim Tlibekov που δεν έχουν ξεχάσει το Firebird. Ο ψηφιακός αυτός σχεδιαστής αποκάλυψε τη δημιουργία του που δείχνει το θρυλικό μοντέλο στην σύγχρονη εκδοχή του κάτω από την ονομασία Pontiac Firebird TT concept.
 
 
Πέρα από το ολόμαυρο και σκοτεινό εξωτερικό του, το πλατύ του αμάξωμα και τις aftermarket ζάντες του, το concept λαμβάνει δάνειο πολλά στοιχεία από το Firebird 2ης γενιάς των 70s και 80s. To βλέμμα πέφτει αμέσως στην ορθογώνια μάσκα του και την χωρισμένη στα δύο γρίλια του αλλά την παράσταση κλέβει η σχεδίαση του πίσω μέρους. Εκεί παρατηρούνται αρκετά ρετρό στοιχεία ενώ η επιβλητική αεροτομή και ο νέος διαχύτης δίνουν στο μοντέλο έναν πιο σπορτίφ και αγωνιστικό χαρακτήρα.
Ο Τlibekov δεν ασχολήθηκε με τα μηχανικά σύνολα που θα μπορούσαν να εξοπλίσουν το νέο Firebird αλλά αν γινόταν πραγματικότητα θα μπορούσε να εξοπλιστεί με μια σειρά κινητήρων που χρησιμοποιεί και η Chevrolet Camaro.
 
Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την General Motors να αναβιωθεί το Firebird στο άμεσο μέλλον.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις