Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για την πολυτελή ηλεκτρική ναυαρχίδα Mercedes EQS SUV
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για την πολυτελή ηλεκτρική ναυαρχίδα Mercedes EQS SUV

Διαβάστηκε από 46828 αναγνώστες - 21/4/2022

Η Mercedes EQS SUV είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο στην ηλεκτρική οικογένεια EQ, αποτελώντας το SUV «alter ego» της πολυτελούς EQS sedan, προσφέροντας ακόμα περισσότερους χώρους, πολυτέλειες, ανέσεις και γιατί όχι, πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Και EQS και SUV

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνο από την ημέρα που γνωρίσαμε την Mercedes  EQS σεντάν, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με την εξαιρετική της αεροδυναμική, το πολύ πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κορυφαίες ανέσεις με πλούσιες δόσεις πολυτέλειας. Ήρθε βέβαια η στιγμή, η Mercedes να παρουσιάσει και το αναμενόμενο «alter ego» της, την SUV εκδοχή του μοντέλου, η οποία υπόσχεται μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη πρακτικότητα, χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στα υπόλοιπα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.

Εμφάνιση δάνειο από την EQS και την υπόλοιπη οικογένεια EQ

Η EQS SUV έχει μήκος 5.125 χιλιοστά, πλάτος 1.959 χιλιοστά και ύψος 1.718 χιλιοστά ενώ το μεταξόνιό της παραμένει στις ίδιες διαστάσεις με την EQS. Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα SUV, γίνεται κατανοητό το μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος, καθώς επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως θα μπορεί να εξοπλιστεί και με τρίτη σειρά καθισμάτων.

Ξεκινώντας από την εμφάνισή του, μπορεί να παρατηρήσει κανείς αρκετά στοιχεία που έχουν έρθει απευθείας από την EQS σεντάν, αλλά και από τα άλλα ηλεκτρικά SUV της Mercedes που έχουν προηγηθεί, όπως η EQΑ και η EQB. Η φουτουριστική γρίλια δε γίνεται να μην κεντρίσει το μάτι στο πέρασμά της, καθώς και τα επιθετικά φώτα που την συνοδεύουν, ενώ χαμηλότερα δύο μεγάλοι αεραγωγοί είναι υπεύθυνοι για την καλύτερη ροή του αέρα. Κοιτώντας το μεγάλο ηλεκτρικό SUV από το πλάι, διακρίνεται η φουλ αεροδυναμική σχεδίασή του που φαντάζεσαι νοητά τον αέρα να «γλύφει» το αμάξωμα, με μεγάλες και λείες επιφάνειες χωρίς περιττές γραμμώσεις και καμπύλες. Η οροφή του καταλήγει να γίνεται coupe στο πίσω μέρος, διατηρώντας όμως χώρο για την 3η σειρά καθισμάτων. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής γραμμής, πάνω από τον  προφυλακτήρα που έχει μερικά «ανοίγματα» που θυμίζουν απολήξεις της εξάτμισης. Παρόλα αυτά, κάπου εδώ να σημειώσουμε πως ανάλογα την έκδοση και το πακέτο επιλογής, η εμφάνιση της EQS SUV θα διαφοροποιείται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Παρών το Hyperscreen σύστημα infotainment

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε ένα γνώριμο τοπίο που θυμίζει αυτό των νέων EQS και EQE. Στην έκδοση EQS 450, το αυτοκίνητο διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό την 12,8 ιντσών οθόνη αφής και την 12,3 ιντσών οθόνη του πίνακα οργάνων. Σε αντίθεση η κορυφαία EQS 580 4MATIC, λαμβάνει το κορυφαίο σύστημα infotainment MBUX Hyperscreen που συνδυάζει τρεις οθόνες συνολικού μεγέθους 56 ιντσών. Η λίστα με τις τεχνολογίες δεν σταματάει εδώ, αφού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετηθούν δύο ακόμη οθόνες για τα πίσω καθίσματα αλλά και ένα τάμπλετ που αναλαμβάνει το ρόλο του κέντρο ελέγχου. Η καμπίνα συνδυάζει premium υλικά, με μοναδικές επενδύσεις από ξύλο, μαλακά πλαστικά στην αφή και δέρμα.

Η Mercedes έχει εξοπλίσει με μία πληθώρα τεχνολογιών τη νέα EQS SUV, όπως για παράδειγμα ότι το αυτοκίνητο έχει πλέον τη δυνατότητα να μάθει τις προτιμήσεις σας και να σας υπενθυμίσει πράγματα χωρίς να το πείτε. Λόγου χάρη, αν τείνετε να λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα από το ίδιο άτομο κάθε Δευτέρα στο δρόμο για το σπίτι από τη δουλειά, θα το μάθει και στη συνέχεια θα σας το υπενθυμίσει πριν συμβεί. Από την άλλη, θα μπορεί να αναγνωρίσει εάν δεν είστε αυτός που οδηγεί και σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα κάνει απολύτως τίποτα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε