Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πρόστιμο 34 δις. ευρώ για τις βιομηχανίες

9/4/2019

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα...

Την είδηση αυτή αναφέρουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού, τα οποία μάλιστα επικολλούνται και μία μελέτη της στατιστικής εταιρείας αναλύσεων JATO Dynamics. Οι αναλυτές υπολογίζοντας τα δεδομένα CO2 από το προηγούμενο έτος, υποστηρίζουν πως η συνολική χρηματική ποινή θα μπορούσε να φτάσει τα 34 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον η JATO υποστηρίζει πως ο Όμιλος Volkswagen και ο όμιλος PSA, οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όγκο στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την απώλεια έως και του 50% των συνδυασμένων καθαρών κερδών τους.
 
Το ύψος του προστίμου υπολογίζεται με τον τύπο, 95 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 πέρα ​​από το όριο, πολλαπλασιαζόμενο με τον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2020 και το 2021, αν και το 5% των οχημάτων με τις υψηλότερες εκπομπές του 2020 δεν θα υπολογιστεί. Το όριο εκπομπής CO2 ολόκληρου του στόλου είναι 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο .  
Η JATO δήλωσε τον Μάρτιο ότι συνολικά για το 2018 οι εκπομπές CO2 στις 23 ευρωπαϊκές αγορές που αναλύθηκαν ήταν στα 120,5 γρμ./χλμ, αριθμός μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτό του 2017 που ήταν 118,1 γρμ./χλμ.
 
Τέλος μόλις χθες έγινε γνωστό πως η Fiat Chrysler Automobiles συμφώνησε να πληρώσει την Tesla εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε τα ηλεκτρικά οχήματα της τελευταίας να καταμετρηθούν στο στόλο της πρώτης για να αποφευχθούν πρόστιμα για παραβίαση των νέων νόμων για τις εκπομπές ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις