Δεν φαίνεται και πολύ φίλος των 4κύλινδρων μοτέρ το αφεντικό της BMW M. Ποιος είναι ο λόγος; Διαβάστε τι λέει για το ενδεχόμενο να «ηλεκτριστούν» τα Μ μοντέλα.
autoagora Team
Διαρροές από το στρατόπεδο της BMW αναφέρουν ότι το Μ τμήμα επιδόσεων της μάρκας δεν σκοπεύει να λανσάρει μοντέλα με 4κύλινδρους κινητήρες.
Το αφεντικό της BMW M, κ. Frank Van Meel δήλωσε: « Eίμαστε ευχαριστημένοι με τον 6κύλινδρο κινητήρα τόσο για την BMW όσο για και για την BMW M γιατί είναι κληρονομιά μας. Ξεκινήσαμε με 6κύλινδρο στην Μ1 και έχει μακρά ιστορία. Η ΒΜW είναι μια εταιρεία 6κυλινδρων μοτέρ.»
Για τους 4κύλινδρους κινητήρες δήλωσε: « Δεν θα προχωρούσα σε ένα 4κύλινδρο turbo με υψηλές επιδόσεις γιατί αν θέλεις να πετύχεις τέτοιες επιδόσεις τότε θα χάσεις από την ποιότητα κύλισης και δεν το θέλουμε».
Σχετικά με πιθανά ηλεκτρικά Μ μοντέλα δήλωσε ότι «Βάζεις πολύ βάρος στο αυτοκίνητο και έτσι δεν είναι εύκολο. Δουλεύουμε με τους μηχανικούς της Σειράς i για να μάθουμε περισσότερα για τις μπαταρίες νέας γενιάς, ωστόσο δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Για ένα αυτοκίνητο σαν την M3 θα σήμαινε 1.500 κιλά επιπλέον λόγω της μπαταρίας, και αυτό θα αποσταθεροποιούσε το αυτοκίνητο μακριά από την φιλοσοφία Μ της μάρκας.»