Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Πώς το νέο Opel Corsa κάνει την διαφορά

Διαβάστηκε από 22089 αναγνώστες - 8/7/2020

Δεν είναι ακόμα ένα Corsa. Είναι το καλύτερο Corsa που φτιάχτηκε ποτέ και έρχεται με φόρα να συνεχίσει την παράδοση των 13.6 εκ. πωλήσεων του από το μακρινό 1982. Με νέα πλατφόρμα και συστήματα, έχει σπορτίφ οδική συμπεριφορά ΚΑΙ παρέχει στους επιβάτες του τόση άνεση όση ο προκάτοχός του. Παράλληλα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο Opel Corsa αποτελεί ένα δημιούργημα που τόσο οι σχεδιαστές, όσο και οι μηχανικοί της εταιρίας, δημιούργησαν από το απόλυτο μηδέν. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως μπορεί η συνεργασία της Opel με την PSA να είναι διάχυτη, όμως το νέο Corsa ξεχειλίζει από γερμανικό DNA και το κάνει με περηφάνια. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP, και καταφέρνει να συνδυάσει απόλυτα την σπορτίφ πλευρά του με εξαιρετική ποιότητα κύλισης και αντιδράσεις μικρομεσαίου.

Αισθητή τεχνολογική αναβάθμιση αλλά και με χώρους μικρομεσαίου

Το νέο Opel Corsa δημιουργήθηκε από το μηδέν μη θυμίζοντας τίποτα από την προηγούμενη γενιά του. Εκτός από την ριζική διαφοροποίηση του στο εξωτερικό, το οποίο σε πείθει πως σχεδόν ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία, το ίδιο καταφέρνουν και οι μεγαλύτεροι του χώροι. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 28χλστ. και οι παρεχόμενοι χώροι για τα κεφάλια, παρά την χαμηλότερη κλίση της οροφής είναι αισθητά πιο γενναιόδωροι. Από την άλλη, ο χώρος αποσκευών πλέον φτάνει τα 309 λτ. και έρχεται να συμπληρώσει τις νέες αναλογίες. Νέα φυσικά είναι και η καμπίνα στην οποία ξεχωρίζουν τα πολύ ποιοτικά υλικά, ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων αλλά και η οθόνη αφής 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Η τελευταία είναι ικανή να προσφέρει ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα σε όλους τους επιβάτες με το νέο λογισμικό το οποίο μπορείτε να γνωρίσετε εδώ.



Οι διαθέσιμοι κινητήρες μέχρι 130 ίππους και η εξηλεκτρισμένη επιλογή
Το νέο Corsa διαθέτει μία τεράστια γκάμα κινητήρων ξεκινώντας από έναν 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 75 ίππων, συνεχίζει με τουρμπάτους κινητήρες 100 και 130 ίππων ενώ καταλήγει σε diesel σύνολο 100 ίππων 1.500 κ.εκ. Για να δείτε την πλήρη λίστα με τις επιδόσεις, τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και την κατανάλωση καθενός, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.


Ηλεκτρική έκδοση με πραγματική αυτονομία 337χλμ.
Κορυφή αποτελεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Opel Corsa-e με πραγματική αυτονομία στα 337χλμ. Το συγκεκριμένο σύνολο είναι έτοιμο να φέρει εις πέρας τις ανάγκες της καθημερινότητας. Υπεύθυνη είναι μία μπαταρία 50 kWh η οποία αποτελείται από 216 κυψέλες, που είναι μοιρασμένες σε 18 μονάδες. Οι τελευταίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα μπροστινά καθίσματα και κυρίως στην πίσω σειρά θέσεων, με τη φόρτιση τους να διαρκεί με wallbox 7.5 ώρες, ενώ με ταχυφορτιστή μπορεί να πετύχει και στο 80% της πλήρης φόρτισης μέσα σε μισή ώρα. Δείτε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και την τιμή αυτής της ιδιαίτερης έκδοσης εδώ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις