Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Απαγόρευση των diesel από σήμερα στη Στουτγκάρδη

1/4/2019

Μπορεί για πολλούς να μοιάζει με φάρσα η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αλλά για ρωτήστε τους κατοίκους της Στουτγκάρδης, που από σημερα θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτήν..

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, από σήμερα (1-4-2019) η Στουτγκάρδη που αποτελεί την πόλη των Mercedes-Benz και Porsche θέτει σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας των Euro 4 ντίζελ οχημάτων.

Όπως δήλωσαν οι αρχές της πόλης, θα απαγορεύσουν τα οχήματα με κινητήρες που συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 4 και πλέον δεν θα μπορούν να κινούνται ή να σταθμεύουν στην πόλη, εκτός εάν τους χορηγηθεί εξαίρεση. Τα οχήματα με κινητήρες Euro 5 δεν θα επηρεαστούν αυτή τη στιγμή, αλλά η απόφαση για την απαγόρευση τους ή όχι θα παρθεί μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων των εκπομπών ρύπων στα μέσα του 2019.
 
Η απαγόρευση αυτή ακολουθεί ως απάντηση στην περσινή προσπάθεια της πόλης να ανατρέψει την απόφαση, η οποία δεν έχει γίνει δεκτή, όπως σας είχαμε ενημερώσει.
 
Πλέον οι απαγορεύσεις ντίζελ αυτοκινήτων ισχύουν σε αρκετές γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Φρανκφούρτη, Αμβούργου και του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις